Ειδήσεις

Τρίτο περιστατικό σε ένα μήνα με μαγκούρες στην Κρήτη

Στο... παρά πέντε μιας νέας τραγωδίας με μαγκούρες σταμάτησε η άγρια επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα 47χρονος βιοπαλαιστής και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αυτή τη φορά στην περιοχή Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Μανόλης Χουστουλάκης, αντί για συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε προηγηθεί, 56χρονος κάτοικος της περιοχής και ο 28χρονος γιος του λίγο έλειψε να τον σκοτώσουν χτυπώντας τον άγρια με μαγκούρες και ένα σίδερο.

Το θύμα, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο και το σώμα του, καθώς και πολλά ράμματα στο κεφάλι, ξεσπά καταγγέλλοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα «νέο Αντισκάρι».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 47χρονος άνεργος οικοδόμος, ο οποίος συντηρεί την οικογένειά του καλλιεργώντας κηπευτικά στην περιοχή, ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου τον έχει κηρύξει ανεπιθύμητο στην περιοχή με αφορμή ασήμαντες κτηματικές διαφορές, κάνοντας ουσιαστικά το βίο αβίωτο στο θύμα και την οικογένειά του, καθώς βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο αντιμέτωποι με προπηλακισμούς και απειλές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ είχε αφήσει τη σύζυγό του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με το μικρότερο παιδί του, που αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας, επέστρεψε στο χωριό και κατευθύνθηκε στο χωράφι. Στη διαδρομή το αυτοκίνητό του διασταυρώθηκε με εκείνο που οδηγούσε ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει στην Αστυνομία το θύμα, τον εξύβρισε για μια ακόμη φορά, τον έφτυσε και τράπηκε σε φυγή.

Ο 47χρονος αποφάσισε να ζητήσει το λόγο από το φερόμενο ως δράστη, τον οποίο αναζήτησε στο σπίτι του, αφού οι προηγούμενες καταγγελίες που έκανε στην Αστυνομία και την Εισαγγελία δεν έπιασαν τόπο. Αντί για συγνώμη όμως, τόσο ο τραπεζικός υπάλληλος όσο και ο 28χρονος γιος του τού επιτέθηκαν, χτυπώντας τον άγρια με τις μαγκούρες σε όλο το σώμα και το κεφάλι.

«Με είχε ρίξει κάτω και συνέχιζε να με χτυπάει στο κεφάλι. Πίστεψα πως δε θα γλιτώσω και δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Να είναι καλά οι γείτονες που μπήκανε στη μέση. Ένας κύριος μάλιστα που προσπάθησε να τους σταματήσει τον χτύπησαν και αυτόν στο ένα του χέρι», αναφέρει ο Μανόλης Χουστουλάκης, απευθύνοντας έκκληση στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

«Ό,τι έγινε στο Αντισκάρι γίνεται κάθε μέρα και στα χωριά μας, για τον εγωισμό και τα συμφέροντα τέτοιων ανθρώπων. Ποιος θα μας προστατέψει εμάς;», τονίζει.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στο Βενιζέλειο, ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αναζητήθηκαν και χθες από την Αστυνομία, ωστόσο παραμένουν άφαντοι.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια