Ειδήσεις

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν πρόεδρος του ΚΕΠΕ και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Ψαλιδόπουλος δέχτηκε την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία, η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος κατείχε την έδρα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ (2010-2014).

Σχόλια