default-image

Νίκες για Αργεντινή και Παραγουάη

Ποδόσφαιρο
Νίκες για Αργεντινή και Παραγουάη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αργεντινή πήρε το μεγάλο ντέρμπι, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ουρουγουάης, χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο με κεφαλιά στο 56'.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Λιονέλ Μέσι και Χαβιέρ Παστόρε (αν και προφανώς ο πρώτος δεν έκανε αυτά που κάνει στην Μπαρτσελόνα), ενώ από την άλλη οι παίκτες της Ουρουγουάης από τον Καβάνι μέχρι την 4άδα της άμυνας έπαιζαν πολύ δυνατά, όχι όμως απαραίτητα αντιαθλητικά.

Έμεινε στην 3η θέση η Ουρουγουάη, αφού την προσπέρασε και η Παραγουάη, με την οποία παίζει την τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα λεπτά η Αργεντινή είχε μέχρι και περισσότερο από 80% κατοχή μπάλας, με την Ουρουγουάη στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να καταφέρνει να κρατήσει μπάλα και να κλείσει λίγο τον αντίπαλο στην περιοχή του.

Το μόνο που κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο επιθετικά ο Καβάνι ήταν ένα άστοχο σουτ στην κίνηση στις καθυστερήσεις, ενώ η Ουρουγουάη είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45άλεπτο, τις άστοχες κεφαλιές των Γκοντίν (22') και Ρολάν (30').

Στο υπόλοιπο μέρος προσπαθούσε να μην δεχτεί γκολ, με την Αργεντινή να έχει αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαίες το δύο σουτ του Ντι Μαρία και κυρίως την κεφαλιά του Αγκουέρο από την εξαιρετική μπαλιά του Μέσι, με τον Μουσλέρά να αποκρούει εντυπωσιακά στο 25'.

Ο προπονητής της Αργεντινής, Χεράρδο Μαρτίνο, διαμαρτυρόταν συνεχώς και στο 33' ο Βραζιλιάνος διαιτητής τον απέβαλε, ενώ οι πρώτος καλός τσακωμός ήρθε στο τέλος του ημιχρόνου με τους Μαστσεράνο και Μάξι Περέιρα να τα λένε πρόσωπο με πρόσωπο.

Η πρώτη φορά που Σέρχιο Ρομέρο χρειάστηκε να κάνει επέμβαση ήταν στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Μάξι Περέιρα (46'), ενώ στο 54' ο τερματοφύλακας της Σαμπντόρια βγήκε από την περιοχή του και πρόλαβε τον Καβάνι.

Ο Χαβιέρ Παστόρε στο 56' "χόρεψε" την άμυνα της Ουρουγουάης λίγο έξω από την περιοχή και τροφοδότησε δεξιά τον Σαμπαλέτα, ο οποίος αμέσως έκανε την σέντρα και με κοντινή κεφαλιά ο Σέρχιο Αγκουέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, ανοίγοντας το σκορ για την Αργεντινή.

Ο Λιονέλ Μέσι εξέθεσε πολλές φορές τους αντιπάλους του, έκανε αρκετές εντυπωσιακές προσπάθειες και έφαγε και πολύ "ξύλο", κυρίως από τον Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, με τον οποίο λίγο έλειψε μάλιστα να πιαστούν στα χέρια στο 73'.

Η είσοδος του Κάρλος Σάντσες (μέσος της Ρίβερ Πλέιτ) άλλαξε αρκετά το ματς και στο 75' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για την Ουρουγουάη, με τον Ρομέρο να αποκρούει το μακρινό σουτ του Μάξι Περέιρα και εν συνεχεία σε κενό τέρμα να αστοχεί ο Ρολάν, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ από το πλασέ του.

Απείλησε και στο 79' ο Άλβαρο Γκονσάλες με μακρινό σουτ, στην απέναντι εστία ο Μουσλέρα στο 83' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ δυνατό σουτ του Μέσι, ενώ εντυπωσιακή απόκρουση έκανε στο 90' και ο Σέρχιο Ρομέρο σε κοντινό πλασέ του Αμπέλ Ερνάντες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (79' Μπανέγα), Μέσι, Ντι Μαρία (89' Ρομπέρτο Περέιρα), Αγκουέρο (82' Τέβες).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Λοδέιρο (69' Αμπέλ Ερνάντες), Άλβαρο Γκονσάλες, Κριστιάν Ροντρίγκες (64' Κάρλος Σάντσες), Ρολάν, Καβάνι.

Παραγουάη- Τζαμάικα 1-0

Παραγουάη έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε, νίκησε 1-0 την Τζαμάικα σε ένα κακό ματς και με την πρώτη της νίκη στο Copa America 2015 έφτασε τους 4 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως στην πρεμιέρα είχε πάρει ισοπαλία (2-2) από την Αργεντινή, ενώ οι Τζαμαϊκανοί είχαν χάσει επίσης με 0-1 απο την Ουρουγουάη, έτσι οι ελπίδες για πρόκριση είναι ελάχιστες.

Δεν ήταν κακή η άμυνα της Τζαμάικα, ούτε ο τερματοφύλακάς της, Ντουάιτ Κερ, όμως στο 36' έκανε τραγικό λάθος και σκόραρε ο Έντγκαρ Μπενίτες, χαρίζοντας τη νίκη στην Παραγουάη χωρίς πολύ προσπάθεια.

Η Παραγουάη πέρασε στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Αργεντινή και την τελευταία αγωνιστική της αρκεί η ισοπαλία με την Ουρουγουάη για πρόκριση.

Η Τζαμάικα είχε το μυαλό στην άμυνα και η αλήθεια είναι πως πήγε αρκετά καλά, όμως το τραγικό λάθος του τερματοφύλακά της Ντουάιν Κερ, της κόστισε.

Στο 36ο λεπτό από βαθιά μπαλιά ο ύψους 1.99 πορτιέρε της Νορβηγικής, Σάρπσμποργκ, βγήκε από την περιοχή και επιχείρησε να απομακρύνει με κεφαλιά, η οποία όμως ήταν κακή, πήγε πάνω στον Έντγκαρ Μπενίτες, χτύπησε στον μηρό του κατέληξε στα δίχτυα!

Δύο φορές είχαν απειλήσει νωρίτερα οι Παραγουανοί, στο 21' με το γυριστό του Ραούλ Μπομπαντίγια να περνά λίγο άουτ και στο 32' με το αριστερό σουτ στην κίνηση από τον Ρόκε Σάντα Κρους να αποκρούει ο Κερ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 60' με τον Σαμούδιο να πλασάρει από μακριά και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της Τζαμάικα, η οποία στα τελευταία λεπτά προσπάθησε, χωρίς όμως να δημιουργήσει έστω μια σπουδαία ευκαιρία.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Άντονι Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Σαμούδιο (77' Πίρις), Βίκτορ Κάσερες, Ορτιγόσα, Ντέρλις Γκονσάλες, Έντγκαρ Μπενίτες (86' Μολίνας), Μπομπαντίγια (75' Νέλσον Βαλντές), Σάντα Κρους.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Κερ, Μαριάπα, Χέκτορ, Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, ΜακΆναφ, Γουότσον (57' Λάινγκ), ΜακΚλίρι, Ντόκινς (76' Μάτοκς), Μπαρνς (62' Μπράουν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News