default-image

Λιου προς Τσίπρα: Επείγουσα η επίτευξη συμφωνίας

Οικονομία
Λιου προς Τσίπρα: Επείγουσα η επίτευξη συμφωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη άμεσης επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, στο περιθώριο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, Λιου και Τσίπρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές.

Μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα συνεπάγεται άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, συνέχισε ο Tζακ Λιου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ελληνικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί πριν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως επεσήμανε σε δημοσιογράφους ο κ. Έρνεστ, όλες οι πλευρές οι οποίες εμπλέκονται στις συνομιλίες θα έπρεπε να εστιάσουν στο πώς θα επανακάμψει η ελληνική οικονομία, με τρόπο που δεν θα «κλυδωνίζει» τις αγορές.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News