Ειδήσεις

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις "Εν Πλω 2015"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με τίτλο "Εν Πλω 2015" του Παγκρήτιου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών και της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου (από 11 έως και 14 Ιουνίου) στο λιμάνι του Ηρακλείου στην περιοχή της προβλήτας "Μικρού Κούλε" και που ως συνδιοργανωτής συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις αφορούσαν τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και σκοπό είχαν την ενημέρωση των επισκεπτών για θέματα ασφάλειας οι οποίοι παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν  μέσω των δωρεάν μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του τετραήμερου. Επίσης οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., γνωριμία των επισκεπτών με το φουσκωτό σκάφος με παρουσιάσεις σκαφών, ναυτιλιακών κ.α. καθώς και δωρεάν μικρές διαδρομές των επισκεπτών με φουσκωτά σκάφη εντός του λιμένα Ηρακλείου, επίδειξη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., επιδείξεις δεξιοτεχνίας τριγώνου σκαφών & jet ski, παρουσιάσεις κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καθώς και εκδηλώσεις με συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων παρουσίασε μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας που διαθέτει, ο οποίος αποτελεί τμήμα παραδοτέων που έχουν εξολοκλήρου χρηματοδοτηθεί από το έργο «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα (CROSS-BORDER SAFE PORT-NETWORK)-SAFEPORT» στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013» και συγκεκριμένα της Κινητής Μονάδας Ασφαλείας (Mobile ISPS Security Vehicle-MobIS), του Οχήματος Περιπολίας (ISPS Vehicle), των Δίτροχων Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (Segway), του Ειδικού Οχήματος Μεταφοράς ΑΜΕΑ (ISPS Mobility Vehicle). Στο κοινό παρουσιάστηκαν, επίσης, τα Κινητά Συνεργεία Τεχνικής και Η/Μ Υποστήριξης (Technical/Electromechanical Assistance Mobile Workshop) του Ο.Λ.Η., χορηγία εταιρειών, τα οποία έχουν αποκτηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών της Διοίκησης του ΟΛΗ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς κάθε κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης και παρουσίασης των εκδηλώσεων καθώς και κατά το κλείσιμο αυτών και των ομιλιών των επισήμων.

Ο κ. Μπρας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στην έκθεση καθώς και τους υπαλλήλους του ΟΛΗ για την ενεργό υποστήριξη και παρουσία τους στις εκδηλώσεις και δήλωσε, επίσης, ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια αυτού του είδους που στόχο έχει να προβάλει τον τόπο μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού, να προωθήσει το θαλάσσιο τουρισμό και να αναδείξει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν με ανταγωνιστικό και ποιοτικό τρόπο τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ή επαγγελματία.

Σχόλια