default-image

Στο Παγκρήτιο η καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια!

Σπορ
Στο Παγκρήτιο η καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ολλανδέζα Ντάφνι Σίπερς είναι η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια στο έπταθλο και φέτος έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 10.94 δευτερόλεπτα. Την κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς το 2014 θα απολαύσουμε στο Μπρούνο Ζάουλι (20-21/6) στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Η Σίπερς θα ήταν ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου (22-30/8) στο Πεκίνο. Το 2013 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Μόσχα με ατομικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (6.477 βαθμοί).

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η Ολλανδέζα που γιόρτασε τη Δευτέρα (15/6) τα 23α της γενέθλια προτιμάει τα σπριντ. Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Σίπερς θα παραμείνει στα σπριντ. Δεν πρέπει άλλωστε να ήταν δύσκολη απόφαση. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 και στα 200 μέτρα και φέτος στο Χένγκελο πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ στα 100 μέτρα με 10.94 δευτερόλεπτα για την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και όγδοη στον κόσμο. Θα είναι φαβορί για τη συμμετοχή της στον τελικό των 100 μέτρων στη "Φωλιά" του Πουλιού τον Αύγουστο.

Η αθλήτρια από την Ουτρέχτη θα είναι το μεγαλύτερο όνομα που θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων το σαββατοκύριακο (20-21/6) στο Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο. Η Ολλανδία είναι ένα από τα φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα χάρη (και) στη Σίπερς που θα τρέξει στα 100, στα 200 και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ.

Η Ολλανδία έχει τουλάχιστον τρεις καλές αθλήτριες στο έπταθλο. Έχει παράδοση χάρη στο αθλητικό πρόγραμμα. Μέχρι τα 15, τα 16 χρόνια οι αθλητές που κάνουν στίβο συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα. Έτσι και η Σκίπερς που ξεκίνησε να κάνει στίβο στον σύλλογο Ελλάς (Hellas) στην Ουτρέχτη. Στα 16 της χρόνια οι ομοσπονδιακοί προπονητές ανακάλυψαν πόσο καλή είναι και σύντομα αναγκάστηκε να αφήσει το πατρικό της στην Ουτρέχτη, προκειμένου να μετακομίσει στο εθνικό κέντρο υψηλού αθλητισμού στο Πάπενταλ (Άρνεμ) και σε ένα σπίτι με ανερχόμενους αθλητές, όπου προπονούνταν και ονειρεύονταν.

Προπονείται υπό τις οδηγίες του Μπαρτ Μπένεμα. Μαζί καταρτίζουν το πρόγραμμα της, το έπταθλο είναι απαιτητικό, επίπονο και η Σίπερς οφείλει να προστατευθεί από τους τραυματισμούς, ειδικά στο ύψος. Δεν έχει κάνει ποτέ πένταθλο (στον κλειστό στίβο).

Τα σπριντ της μπήκαν στο μυαλό από τον Αμερικανό προπονητή Ρέινα Ρέιντερ. Τον Δεκέμβριο του 2013 δούλεψε με ένα γκρουπ Ολλανδών σπρίντερ, η ομοσπονδία κάλεσε και τη Σίπερς. Ο Αμερικανός εντυπωσιάστηκε και κάλεσε τη Σίπερς, τον προπονητή της και τη συναθλήτρια της στο έπταθλο, Ναντίν Βίζερ στη Φλόριντα.

"Δεν ήταν μόνο τα σχόλια του Ρέιντερ για τις ικανότητες μου στα σπριντ. Απόλαυσα την ατμόσφαιρα ανάμεσα στους αθλητές, βελτίωσα αρκετές φορές τα ατομικά μου ρεκόρ. Όλα πήγαν καλά και ήταν αναζωγονητικό για μένα", δήλωσε η Ντάφνι.

Παραδέχεται πως στα σπριντ την οδήγησε η περιέργεια της. Ακόμα μαθαίνει ειδικά στα 200 μέτρα (σ.σ. ατομικό ρεκόρ 22.03). Η περιέργεια της ήταν εκείνη άλλωστε που την οδήγησε στο στίβο, εγκαταλείποντας το τένις και τη γυμναστική με τα οποία ασχολούνταν στην Ουτρέχτη.

Αναμένεται να έχει μεγάλο κοινό στο Ηράκλειο, όχι μόνο από τους Ολλανδούς τουρίστες και μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά κοντά της θα βρίσκονται οι γονείς της και ο αδερφός της, οι οποίοι την ακολουθούν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News