default-image

10+1 μυστικά για δίαιτα χωρίς δίαιτα

Γυναίκα & παιδί
10+1 μυστικά για δίαιτα χωρίς δίαιτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδού τα μυστικά για δίαιτα χωρίς δίαιτα από μια γυναίκα στα 40 της, που όμως διαθέτει σώμα εικοσάχρονης.

Η συντάκτρια του shape.gr Ελένη Δασκαλάκη διαθέτει ένα σώμα ζηλευτό κι έχει σταθερό βάρος εδώ και περίπου 20 χρόνια και μετά από δύο εγκυμοσύνες (και όλες τις αλλαγές που φέρνει η ηλικία στο μεταβολισμό) ενώ το καλύτερο, φοράει ακόμη το ίδιο νούμερο ρούχα.

Τα εύκολα μυστικά της Ελένης για δίαιτα χωρίς δίαιτα

1. «Δεν τηγανίζω σχεδόν ποτέ. Τα κάνω όλα «σχεδόν» τηγανητά στο φούρνο»

Η Ελένη έχει σταματήσει τα τηγανητά και φτιάχνει νόστιμα τηγανητά στο φούρνο. Η ιδέα είναι απλή. για ψητοτηγανητές πατάτες ή ψητοτηγανητά κολοκυθάκια. Τα κόβεις σε μέγεθος τηγανιού, τα ανακατεύεις με 1 κ.σ. λάδι και τα ψήνεις στο φούρνο στην αρχή στους 180 μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος στον αέρα για να ξεροψηθούν. Ελάχιστες θερμίδες, σχεδόν το ίδιο νόστιμα με τα τηγανητά, απόλυτα υγιεινά!

2. Αντί για κρέμα γάλακτος, γιαούρτι:

Αντικατάστησε σχεδόν παντού την κρέμα γάλακτος με γάλα και γιαούρτι και όπου τη βάζεις, π.χ. στην ψευτοκαρμπονάρα που φτιάχνεις, επίλεξε μία με μειωμένα λιπαρά.

3. Όταν μαγειρεύεις, μείωσε το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείς στο ελάχιστο.

Το κρέας και το κοτόπουλο έχουν έτσι κι αλλιώς λιπαρά που νοστιμίζουν το φαγητό, ενώ στα λαδερά και τα όσπρια συμπλήρωσε ωμό λάδι στο πιάτο που είναι πολύ πιο υγιεινό και νόστιμο.

4. Μείωσε το βούτυρο:

Η Ελένη Δασκαλάκη έχει διαπιστώσει ότι πολλές βασικές συνταγές με βούτυρο μπορούν να γίνουν και χωρίς αυτό, όπως π.χ. η μπεσαμέλ την οποία κάνει ρίχνοντας απλά το αλεύρι στο κρύο γάλα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ βούτυρο. Στα κέικ επίσης, έχει μειώσει περίπου στο μισό το βούτυρο.

5. Τσιγάρισμα τέλος:

Δεν τσιγαρίζει ούτε το κρέας αλλά ούτε και τα λαχανικά, με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι πιο ελαφρύ, εύπεπτο και υγιεινό. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύεις την παρούσα και τη μελλοντική καρδιαγγειακή υγεία της οικογένειάς σου.

6. Και τα γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά:

Όπου μπορείς, χρησιμοποίησε γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά, π.χ. κατσικίσιο λευκό τυρί αντί για φέτα ή στις τυρόπιτες αντικατάστησε ένα μέρος του τυριού με στραγγιστό γιαούρτι.

7. Προσοχή και στα πολλά αυγά:

Με 2-3 αβγά το πολύ, μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε συνταγή που μπορεί να περιέχει αρχικά 4-5 αβγά. Και εδώ δεν είναι τόσο θέμα θερμίδων, όσο λιπαρών και χοληστερόλης.

8. Φτιάξε νόστιμες σάλτσες ζυμαρικών με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και καρότα.

Ψευτοτσιγαρίζεις τα λαχανικά σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα σβήνεις με κρασί και όταν μαγειρευτούν τα πολτοποιείς με το μπαστούνι. Τέλεια, αρωματική και εντελώς ελαφριά σάλτσα!

9. Αντικατάστησε συχνά το βραδινό γεύμα με μια χορταστική σαλάτα:

Φτιάξε χορταστικές σαλάτες, με τις αγαπημένες σου πρασινάδες, τυρί, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς και κάποια βινεγκρέτ. Δεν έχει λίγες θερμίδες αλλά είναι πολύ πιο υγιεινή, θρεπτική και με περισσότερες φυτικές ίνες απ' ότι ένα πιάτο φαγητό.

10. Βάλε τα γλυκά στο πρωινό:

Η Ελένη έχει ουσιαστικά κόψει τα γλυκά. Θα φάει ένα κουλουράκι ή ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μετά το φαγητό. Κρατάει όμως τα γλυκά για το πρωινό της: ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα, δύο μεγάλες φέτες τσουρέκι που και που ή κέικ και κουλουράκια.

+ 1: Το φαγητό έξω:

Η Ελένη απολαμβάνει πάντα το φαγητό όταν βγαίνει έξω και δε θα στερηθεί τα μεζεδάκια αλλά ούτε τα κρασάκια/τσιπουράκια, ούτε καν το γλυκό της. Γι' αυτό και με μια προσεκτική διατροφή και γυμναστική 3-4 φορές την εβδομάδα μένει στα κιλά της.

Πηγή: shape.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News