default-image

Σε απολογία την Πέμπτη ο 48χρονος με τα 300 γρ. χασίς

Κρήτη
Σε απολογία την Πέμπτη ο 48χρονος με τα 300 γρ. χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη στη 1:30 το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί, πήρε ο 48χρονος που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μεταξύ άλλων περισσότερα από 300 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Εις βάρος του 48χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της καλλιέργειας κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών (σε βαθμό κακουργήματος), για παράνομη οπλοκατοχή και για παράνομη κατοχή ξιφολόγχης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας 48χρονος ημεδαπός συνελήφθη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ηράκλειο.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 19 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης και περισσότερα από 300 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκε, εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Συνελήφθη, σήμερα (15.06.2015) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 48χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα (15.06.2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας αφού εντόπισαν το 48χρονο, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου εντός της οικίας, ήταν εγκατεστημένος εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, όπου και καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας (λαμπτήρες, ανεμιστήρες, υγραντήρες και πλήθος χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων), δεκαεννιά δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψους έως 1,50 μέτρο), πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες συνολικού βάρους 317 γραμμαρίων κάνναβης, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, ζυγαριά ακριβείας, μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, σπρέι πιπεριού, μεταλλική σιδερογροθιά και ξιφολόγχη

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News