Ειδήσεις

Δεν πληρώνει η κυβέρνηση το ΔΝΤ;

Το φως της δημοσιότητας είδαν πριν από λίγο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πληρώσει τη δόση-πακέτο στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, εφόσον δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Η Αθήνα είχε ζητήσει από το ΔΝΤ να πάνε πακέτο όλες οι δόσεις του Ιουνίου για να πληρωθούν στις 30 του μηνός. Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και η πληρωμή της δόσης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, «τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα άλλαξαν, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού. Η δόση δε θα πληρωθεί, ώστε να εξαντληθεί και το τελευταίο χαρτί της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει παγκόσμιο σεισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες στις αγορές. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας διευκρινίζει στους συνομιλητές του ότι δεν έχει την πρόθεση να οδηγήσει σε ρήξη τη διαπραγμάτευση, αλλά προσδοκά ότι οι εταίροι θα υποχωρήσουν στο αίτημα της χώρας για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ας σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο μπρίφινγκ της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πληρωθούν οι (μαζεμένες) δόσεις προς το ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου, έδωσε μια πρόγευση της απόφασης της κυβέρνησης να μην πληρώσει.

«Ελπίζουμε να έχει υπάρξει συμφωνία ώστε να μην έχει νόημα η σχετική συζήτηση», ήταν η απάντησή του.

Σχόλια