default-image

Δήμος Χανίων: 50.000 το μήνα η ζημιά από "φέσια"

Κρήτη
Δήμος Χανίων: 50.000 το μήνα η ζημιά από "φέσια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες καταστάσεις, που χρέωναν με χιλιάδες ευρώ το μήνα το Δήμο Χανίων, αποκάλυψε έλεγχος της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της να μαζέψει τα οικονομικά του Δήμου, ανέθεσε σε δύο υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας να καταγράψουν και να εντοπίσουν όλους τους λογαριασμούς που πληρώνει ο Δήμος, με έμφαση στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Οι δύο υπάλληλοι, έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο αυτή την εργασία, "ξεσκόνισαν" αρχεία και λογαριασμούς και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στα άλλα ο Δήμος πληρώνει για ηλεκτροδότηση χώρων και κτηρίων που δεν του ανήκουν, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

Ο έλεγχος για τα ηλεκτροδοτούμενα... με έξοδα του Δήμου κτήρια ανακάλυψε 58 περιπτώσεις που χρέωναν το μήνα το Δήμο με 50.000 ευρώ. Αυτό που τώρα εξετάζεται είναι η χρονική διάρκεια αυτών των συνδέσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετείται σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Ο Δήμος προχώρησε τη διαδικασία για διακοπή της ηλεκτροδότησης και για τις 58 περιπτώσεις, ενώ θα εξεταστεί και ο καταλογισμός των ποσών σε όσους τον "φέσωναν".

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο υπάρχουν και χώροι που είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο, ωστόσο οι χρήστες τους δεν άλλαξαν τα στοιχεία στα ρολόγια της ΔΕΗ και έτσι οι λογαριασμοί πήγαιναν στο Δήμο, που φυσικά και πλήρωνε τα ποσά.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και ο έλεγχος για τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 40 τέτοιες περιπτώσεις και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου θα αποτιμηθεί και το ποσό που αντιστοιχεί. Τη διενέργεια των ελέγχων επιβεβαίωσε στη "Νέα Κρήτη" ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, που την απέδωσε στη γενικότερη προσπάθεια να μπει μια τάξη στα οικονομικά.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News