Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Στη φάκα συνεργάτης του αρχιληστή Χριστοδούλου

Στην Ιεράπετρα οδήγησαν τα ίχνη για τη σύλληψη ενός συνεργάτη του "αρχιληστή" Σπύρου Χριστοδούλου, τον οποίο καταδίωκε η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, για τον οποίο η Αστυνομία έστησε μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του χθες λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από άνδρες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Περιουσίας και Ιδιοκτησίας της ασφάλειας Αττικής, καθώς και του τμήματος Ασφαλείας της Ιεράπετρας, με τη συνεργασία των δυο τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο 28χρονος έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο ληστείες όπου βρέθηκε υλικό του DNA του. Συγκεκριμένα φέρεται να πήρε μέρος σε ληστεία στο Μαραθώνα, αλλά και στον Ωροπό. Αυτές τις δύο ληστείες τις χρεώνει η Αντιτρομοκρατική στους ληστές του Διστόμου Γιώργο Πετρακάκο, Σπυρίδωνα Χριστοδούλου και Σπυρίδωνα Δραβίλα για τους οποίους γίνονταν έρευνες για σχέσεις με τρομοκρατία. Καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η ληστεία του Διστόμου

Στις 22 Αυγούστου 2014 τρεις δράστες με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας, από όπου άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί ως όμηρο τον 35χρονο ταμία του καταστήματος.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στα πλαίσια καταδίωξης των τριών δραστών της ληστείας στο Δίστομο, από την αστυνομία στο Βόλο, υπενθυμίζουμε πως ο ένας δράστης και συγκεκριμένα ο Σπύρος Δραβίλας φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε ύποπτα σπίτια και στη συνέχεια κατέληξε, ο δεύτερος συνελήφθη, ενώ ο τρίτος διέφυγε.

Ο 28χρονος Αλβανός συνεργάτης του Σπύρου Χριστοδούλου που συνελήφθη χθες, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τις Αρχές στην περιοχή της Αττικής, είχε βρει "κρυψώνα" στην Ιεράπετρα.

Σχόλια