default-image

Στον ανακριτή την Τετάρτη η 69χρονη συζυγοκτόνος

Κρήτη
Στον ανακριτή την Τετάρτη η 69χρονη συζυγοκτόνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή η 69χρονη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού τα ξημερώματα της Κυριακής κατακρεούργησε με μπαλτά τον 79χρονο σύζυγό της, αφού προηγουμένως φαίνεται να τον είχε περιλούσει με καυτό νερό.

Για ζωή μαρτύριο και βασανιστήρια που λύγισαν τον ψυχισμό της συζυγοκτόνου έκανε λόγο ο συνήγορός της, ο οποίος ανέφερε, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς η 69χρονη έφτασε στο άγριο έγκλημα, ότι έζησε μια ακόμη νύχτα κακοποίησης πριν φτάσει στο στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την Κρήτη, έχοντας αποφασίσει να βάλει τέλος και στη δική της ζωή.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της 69χρονης συζυγοκτόνου, του στυγερού εγκλήματος προηγήθηκε μια νύχτα αδιάκοπου βασανισμού, με τον 79χρονο σύζυγο της υπό τη επήρεια μέθης να τη βασανίζει από το νωρίς. «Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Εφιαλτική. Φανταστείτε αυτή την ανυπεράσπιστη γυναίκα στα χέρια ενός ανθρώπου, ο οποίος κάθε βράδυ την ξυλοφόρτωνε κατά κανόνα μεθυσμένος.

Την είχε και τη βασάνιζε από το απόγευμα στην κουζίνα. Εκείνη προσπάθησε να πιαστεί από κάπου την ώρα που τη χτύπαγε και την τράβαγε, με αποτέλεσμα να πέσει και η κατσαρόλα με το ζεστό νερό και στους δύο. Πριν συμβεί αυτό φώναζε βοήθεια και προσπαθούσε να βγει από το σπίτι, αλλά δυστυχώς εκείνος της έκλεινε την έξοδο και την κρατούσε μέσα στο σπίτι», τόνισε ο συνήγορος της συζυγοκτόνου, Διονύσης Βέρας.

Ανοικτές πληγές

Η 69χρονη μητέρα δύο παντρεμένων κοριτσιών, που φέρεται να βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, χτύπησε με αγριότητα τουλάχιστον επτά φορές με τον μπαλτά το σύζυγό της στο κεφάλι, στο στήθος και στα χέρια το μοιραίο εκείνο βράδυ. Τραύματα που δείχνουν πως η συζυγοκτόνος ήθελε να τον εκδικηθεί για πράξεις του που της είχαν προφανώς αφήσει πολλές ανίατες πληγές στην ψυχή της.

Η 69χρονη δεν προσπάθησε να διαφύγει. Έχοντας, όπως είπε, σκοπό να αυτοκτονήσει, έγραψε ένα σημείωμα στις κόρες της εξηγώντας πως δεν άντεχε άλλο, ζητώντας δύο πράγματα: Να τη συγχωρέσουν και να μην τη βάλουν, όταν πεθάνει, στον ίδιο τάφο με τον άνδρα της.

Στη συνέχεια καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος. Όταν πλέον έπλυνε ακόμη και τα σεντόνια, βγήκε από το σπίτι και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και παραδόθηκε. Κατόπιν τούτου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης, ο οποίος άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένεται να απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Δε λέμε ότι έπρεπε να οδηγηθεί εκεί, αλλά η εφιαλτική πραγματικότητα που ζούσε την οδήγησε εκεί», σημείωσε ο συνήγορος της συζυγοκτόνου, Διονύσης Βέρας.

Σοκαρισμένη η Σητεία - Δράμα πίσω από κλειστές πόρτες

Το άγριο έγκλημα συγκλονίζει την κοινωνία της Σητείας, καθώς κανείς δε φαίνεται να είχε αντιληφθεί ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες εκτυλισσόταν ένα πραγματικό δράμα. Μάλιστα, όλοι οι γείτονες κάνουν λόγο για φιλήσυχους ανθρώπους που δεν είχαν δώσει ουδέποτε αφορμή για σχόλια και ήταν πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News