Ειδήσεις

Οι "θεσμοί" συνεδριάζουν σε κορυφαίο επίπεδο για Ελλάδα

Tο (προσωρινό;) αδιέξοδο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι πρέπει να αρθεί.

Με τις δεδομένες, ένθεν κι ένθεν, προτάσεις στο τραπέζι, οι διεργασίες συνεχίζονται και εντείνονται και οι δανειστές προσπαθούν από την πλευρά τους να ξεκαθαρίσουν τα τελευταία ζητήματα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα, δύο ώρες νωρίτερα από την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, μια έκτακτη συνεδρίαση στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες των ηγετών των κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών.

Για την ακρίβεια, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τέλος, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, υπάρχει στο τραπέζι και το σενάριο μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Παρασκευή, να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ελλάδα.

Σχόλια