default-image

Αθωώθηκε ο Β. Σισαμάκης για τις πλημμύρες

Κρήτη
Αθωώθηκε ο Β. Σισαμάκης για τις πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαίωση σε δεύτερο δικαστικό βαθμό για τον πρώην δήμαρχο της Ν. Αλικαρνασσού Βαγγέλη Σισαμάκη που αθωώθηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση με τις προ 5ετίας πλημμύρες στην οδό Πλαστήρα.

Ο πρώην δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού κάθισε στο εδώλιο για την κατηγορία της πλημμύρας από αμέλεια, κατηγορία που αφορά στις διαδοχικές πλημμύρες, με διαφορά δύο μηνών που είχαν σημειωθεί στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010 στην οδό Πλαστήρα. Στον ανηφορικό δρόμο δηλαδή που οδηγεί χαμηλά από την Καζαντζίδη στα Δύο Αοράκια και στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Πληγέντες από τις πλημμύρες κάτοικοι που δεν κατάφεραν τότε να αποζημιωθούν για τις ζημιές στα Ι.Χ. τους, προσέφυγαν δικαστικά κατά της δημοτικής Αρχής Ν. Αλικαρνασσού, με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποια έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα.

Πρωτόδικα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο πρώην δήμαρχος είχε φάει ''καμπάνα'' 6μηνης φυλάκισης με αναστολή. Ο ίδιος εξαρχής είχε δηλώσει βέβαιος πως θα αθωώνονταν σε δεύτερο δικαστικό βαθμό. Όπως και τελικά συνέβη.  

Ο συνήγορό; του, δικηγόρος του δήμου Ηρακλείου Χαράλαμπος Πυροβολάκης παρέθεσε σήμερα στο δικαστήριο στοιχεία που καταδεικνύουν πως δεν ήταν αρμόδιος ως δήμαρχος για τις ζημιές από τις πλημμύρες. Παράλληλα επισημάνθηκε πως αν και δεν υπήρχε υποχρέωση λόγω μή αρμοδιότητας παρέμβασης σε ρέμα, ο πρώην δήμος είχε μεριμνήσει.

Έχοντας υλοποιήσει έργα απορροής υδάτων στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης...

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την έλλειψη αρμοδιότητας και έτσι ο κ. Σισαμάκης απαλλάχθηκε από την κατηγορία της προσωπική του αμέλειας στη λήψη μέτρων προστασίας για τους κατοίκους.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News