Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: "Η Ελλάδα δεν ξέρει με ποιους διαπραγματεύται" (video)

Με ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό συνοδεύτηκε η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ηράκλειο, τόσο κατά τις δηλώσεις του όσο και στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγ. Τίτου.

Ο ίδιος μάλιστα δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην "ΚΡΗΤΗ TV" και στη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο ότι γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με τους θεσμούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι θεσμοί θα πρέπει κατά κύριο λόγο να τα βρουν μεταξύ τους», επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση κινείται γύρω από τη λιτότητα και το χρέος.

 

Ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο ίδιος σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν ξέρει με ποιους διαπραγματεύεται καθώς οι θεσμοί έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους, ενώ όπως είπε ακόμη και στο Eurogroup έχουν και οι χώρες μεταξύ τους διαφορετικές φωνές.

Άφησε υπαινιγμούς για τους ομολόγους του λέγοντας ότι άλλα λένε εντός του Eurogroup και άλλα εκτός.

«Οι δανειστές μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες, λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με ΦΠΑ 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε για χρόνια πολλά στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν οι ίδιοι οι θεσμοί στην Ελλάδα θα μειώσει τα χρήματα που οι δανειστές θέλουν να πάρουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος».

Κατηγόρησε δε τους δανειστές ότι «προσποιούνται».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν κάνουμε αυτά που ζητούν θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

Νωρίτερα ο υπουργός σε ερωτήσεις που του τέθηκαν απέφυγε να απαντήσει στο αν θα έχουμε συμφωνία στις επόμενες ημέρες. Και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες διαπραγματεύεται σκληρά με τους εταίρους».

Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος έφτασε ένα τέταρτο πριν τις 8 το βράδυ στην πόλη του Ηρακλείου, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε η Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει θέμα "Πολιτικές εξελίξεις".

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια