default-image

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ

Κρήτη
Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα "Εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου", κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος.  

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

«Την Τετάρτη 20-5-2015 ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το δράμα που ζουν 10 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ οι οποίοι μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και ομηρία τελικά απολύονται μετά από το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και την σχετική απόφαση δικαστηρίου.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους Δήμους με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Δ.Σ. ΔΕΥΑ, πολλές φορές ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για μεγάλα διαστήματα δεν μπορεί να είναι υπόλογοι, ούτε να διώκονται και να απολύονται σήμερα. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, κατέφευγαν σε τέτοιες αποφάσεις γιατί οι εργαζόμενοι ήταν αναγκαίοι και γιατί τους ανάγκαζε το ίδιο το περιοριστικό πλαίσιο των εκάστοτε Κυβερνήσεων που προωθούσε συστηματικά το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και άνοιγε το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων για τις υπηρεσίες των δήμων.

Οι 10 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εργάτες που δουλεύουν στα λήμματα του βιολογικού και των αποχετεύσεων και καλύπτουν πάγιες ανάγκες της Δημοτικής Επιχείρησης, είναι τα θύματα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση που σκοπό έχει την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών που βρίσκονται στα χέρια των Δήμων.

Με τις 10 αυτές απολύσεις απαξιώνεται ακόμα περισσότερο η ΔΕΥΑΗ και στρώνεται ο δρόμος για την πιο άμεση ιδιωτικοποίηση της, πράγμα που θα σημάνει ακριβότερο νερό για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα και ποιες αποφάσεις θα πάρει για:

1. Την ακύρωση των απολύσεων των 10 εργαζόμενων της ΔΕΥΑΗ,

2. Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News