default-image

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική για το Μουντιάλ του 2018

Αθλητισμός
Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική για το Μουντιάλ του 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης των ομίλων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 έφερε την Εθνική η ήττα από τα Νησιά Φερόε .

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του επίσημου FIFA Ranking στις 9 Ιουλίου, με βάση τον υπολογιστή αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, γλιτώνουμε στο τσακ την 28η θέση, άρα το 4ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση. Ουσιαστικά 28οι είμαστε, αλλά η Ρωσία ως διοργανώτρια δεν παίρνει μέρος στα προκριματικά.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στις 25 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη θα γίνει η κλήρωση των εννέα ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018. Θα βγουν επτά όμιλοι των έξι ομάδων και δύο των πέντε ομάδων. Οπερ σημαίνει από την κατάταξη του FIFA Ranking οι εννέα πρώτες θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, οι εννέα επόμενες στο δεύτερο και ούτω καθ' εξής.

Στο FIFA Ranking της 4ης Ιουνίου, η Ελλάδα ήταν στην 25η θέση συνολικά στον κόσμο και στην 16η θέση των ευρωπαϊκών ομάδων. Ανήκε δηλαδή στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, αν γινόταν τότε η κλήρωση. Η ήττα από τα Νησιά Φερόε μας έστειλε από τους 900 βαθμούς που είχαμε στους 640 και αυτή τη στιγμή, εν αναμονή φυσικά και των υπόλοιπων αγώνων εθνικών ομάδων που γίνονται αύριο, είμαστε στην 28η θέση των ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά γλιτώνουμε το 4ο γκρουπ, διότι η Ρωσία (είναι από πάνω μας) δεν μετέχει στα προκριματικά ως διοργανώτρια. Αρα είμαστε 27οι...

Με τη βοήθεια του υπολογιστή αποτελεσμάτων της ιστοσελίδας της FIFA (δεν τα βγάζει πάντα σωστά και δεν υπολογίζει όλα τα δεκαδικά) βρίσκουμε τη Σερβία ως πιο κοντινή ομάδα με περισσότερους βαθμούς, στους 662.

Με ήττα αύριο στην Πολωνία παραμένουμε στους 640 βαθμούς. Με ισοπαλία στην Πολωνία ο υπολογιστής της FIFA στο Ranking μας δίνει 661 δίχως τα δεκαδικά. Η Σερβία είναι στο 662. Με νίκη απέναντι στην Πολωνία, ο υπολογιστής του Ranking μας στέλνει στους 702 βαθμούς. Αν το Ισραήλ δεν έχανε στη Βοσνία και η Ιρλανδία κέρδιζε ένα από τα δύο ματς που έδωσε (Αγγλία, Σκωτία) τότε θα ήμασταν στο 4ο γκρουπ στην κλήρωση...

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News