Ειδήσεις

Διώξεις για 14 πράξεις στους ληστές του ξενοδοχείου

Ποινική δίωξη για συνολικά 14 (!) πράξεις, εκ των οποίων οι πέντε χαρακτηρίζονται ως κακουργήματα, άσκησε η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου εναντίον των τριών ληστών που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (12/6) στο ξενοδοχείο "Creta Maris", στη Χερσόνησο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η συμπλοκή των ληστών με τους αστυνομικούς, καθώς και το αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος των τελευταίων.

Οι τρεις ληστές βαρύνονται με τις εξής κατηγορίες:

- Συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων προς εξυπηρέτηση των σκοπών της.

- Ληστεία κατά συναυτουργία (τετελεσμένη και σε απόπειρα) που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή.

- Ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή.

- Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής που τελέστηκε από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

- Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

- Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που έγινε με φωτιά, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

- Αντίσταση κατά συναυτουργία που τελέστηκε από πρόσωπα που οπλοφορούν, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και που στράφηκε κατά προσώπων που διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο.

- Διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου.

- Παράνομη οπλοφορία όπου και πυρομαχικών κατ' εξακολούθηση.

- Οπλοχρησία

- Αρπαγή που έγινε με σκοπό να εξαναγκαστεί κάποιος άλλος σε παράλειψη για την οποία δεν είχε υποχρέωση.

- Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

- Παράνομη βία.

- Υπόθαλψη εγκληματία.

Σχόλια