Ειδήσεις

"Έχει κι άλλα επεισόδια το σίριαλ της διαπραγμάτευσης"

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και για πρώτη φορά οι θέσεις είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ και των δύο πλευρών», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο διευθυντής σύνταξης στο "Ποντίκι", Σταύρος Χριστακόπουλος.

Συνεχίζοντας είπε ότι δεν είναι τυχαίες οι αναφορές που γίνονται όλο και πιο συχνά σε επενδυτικά προγράμματα, καθώς μπορούν να "τρέξουν" χωρίς να πάμε σε νέο δανεισμό.

Εκτίμησε ότι μέχρι τις 18 Ιουνίου ή το αργότερο την άλλη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και πρόσθεσε ότι «η ελληνική Οικονομία δεν πεθαίνει για 10 ημέρες καθυστέρηση. Είναι προφανές ότι στις επόμενες μέρες μπορεί να ζήσουμε και άλλα σκηνικά ακόμη πιο σοβαρής έντασης ή και απρόσμενης έκρηξης φιλίας.

Η λύση που θέλει η Μέρκελ θα φέρει γερμανική σφραγίδα, θα είναι επώδυνη σε μέτρα και μνημόνιο, αλλά η ελληνική πλευρά επιχειρεί να πάρει ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο σε ρευστό και εξέλιξη στην υπόθεση του χρέους».

«Διαφορετικά», όπως κατέληξε ο Σταύρος Χριστακόπουλος, «όσοι λένε πως η μη υπογραφή της όποιας συμφωνίας από την κυβέρνηση στραγγίζει την οικονομία, ας αναλογιστούν αν τα μέτρα των δανειστών δεν οδηγούν σε ακόμη χειρότερη ύφεση την ελληνική Οικονομία».

Σχόλια