default-image

"Σάρωσε" η Γεννηματά στην Κρήτη

Κρήτη
"Σάρωσε" η Γεννηματά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γυναικείο... άρωμα πλέον το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε στις εσωκομματικές εκλογές 53%, ποσοστό που της δίνει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη μάλιστα, πριν τα μεσάνυχτα, η πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δεχτεί τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Σαρωτική - όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό -ήταν η επικράτηση της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι πράσινες κάλπες που στήθηκαν ανά το νησί είχαν νικήτρια την πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Δεύτερος στις περισσότερες κάλπες ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τρίτος έμεινε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος πάντως έκανε μια μικρή ανατροπή στο δυτικό άκρο της Κρήτης, όπου και νίκησε στις 2 από τις 6 κάλπες.

Το ότι οι πράσινες κάλπες θα αποτύπωναν ένα τόσο ισχυρό ρεύμα υπέρ της Φώφης Γεννηματά και κατ' επέκταση υπέρ του λεγόμενου παλιού Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, ήταν εξαρχής αναμενόμενο σε τοπικό επίπεδο.

Η επικράτηση της Φώφης Γεννηματά έναντι των 2 άλλων διεκδικητών στην Κρήτη φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Με τα πρώτα κιόλας καταμετρημένα αποτελέσματα, ενώ αποτυπώθηκε ανάγλυφα με την ολοκλήρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Συνολικά στο νησί η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 62,47%, έναντι 23,56% του κ. Λοβέρδου και 13,95% του κ. Κωνσταντινόπουλου.

Η "ψαλίδα" άνοιξε ακόμα περισσότερο στο νομό Ηρακλείου, όπου η πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συγκέντρωσε 65,54%.

Το "ταβάνι" της Φώφης Γεννηματά ήταν στο νομό Ρεθύμνου όπου με τον "αέρα" της δυναμικής του πρώην υφυπουργού Μανόλη Όθωνα εκτοξεύτηκε στο 69,52%!

Το χαμηλότερο ποσοστό της ήταν στο νομό Χανίων (48,43%) και είχε να κάνει με το ότι στο δυτικότερο νομό του νησιού είχε διπλάσιο ποσοστό (25,54%) από το μέσο του όρο στην Κρήτη (13,95%) ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο νομό Λασιθίου τα ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 51,14% για την κ. Γεννηματά, στο 34,29% για τον κ. Λοβέρδο και στο 14,57% για τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Νομός Ηρακλείου

Στη μεγάλη κάλπη, της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε 318 ψήφους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος 103. Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 77.

Στην κάλπη της Χερσονήσου είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Η Φώφη Γεννηματά έλαβε 51 ψήφους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος 15. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 9 ψήφους.

Η κάλπη στο Μαλεβίζι έδωσε 121 ψήφους στην Φώφη Γεννηματά. 27 στον Ανδρέα Λοβέρδο. Και 11 στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στις ανατολικές συνοικίες του Ηρακλείου η Φώφη Γεννηματά πήρε 82 ψήφους. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 64. Ο Ανδρέας Λοβέρδος 35.

Στις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου η κ. Γεννηματά έλαβε 136 ψήφους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος 37 και ο Οδυσσέας Κωνστανινόπουλος 32.

Στο δήμο Γόρτυνας πρώτος ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69 ψήφους. Η Φώφη Γεννηματά ήταν δεύτερη με 46 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τρίτος με 13 ψήφους.

Στην κάλπη που στήθηκε στο Δ. Φαιστού η επικράτηση της κ. Γεννηματά ήταν σαρωτική. Πήρε 205 ψήφους, έναντι 60 του Ανδρέα Λοβέρδου και 21 του Οδυσσέα Κωνταντινόπουλου.

Στο Δ. Μινώα Πεδιάδος επίσης ήταν πολύ μεγάλο το άνοιγμα της "ψαλίδας". Η Φώφη Γεννηματά πήρε 159 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος 14 και ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος 5.

Στη Βιάννο 75 ήταν οι ψήφοι προς την κ. Γεννηματά, 8 προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και 6 προς τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Η κάλπη στο Δ. Αρχανών-Αστερουσίων έδωσε 64 ψήφους στη Φώφη Γεννηματά, 41 ψήφους στον Ανδρέα Λοβέρδο και 14 στον Οδυσσέα Κωνταντινόπουλο.

Νομός Λασιθίου

Πρώτη με σημαντική διαφορά ήρθε η Φώφη Γεννηματά και στην κάλπη της Ιεράπετρας. Η ίδια έλαβε 60 ψήφους έναντι 23 του Ανδρέα Λοβέρδου και 18 του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Στον Άγιο Νικόλαο η συγκομιδή ψήφων ήταν 59 για την κ. Γεννηματά, 36 για τον κ. Λοβέρδο και 8 για τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Στη Σητεία νικητής στο νήμα αναδείχτηκε ο πρώην υπουργός Υγείας με 61 ψήφους, έναντι 60 της Φώφης Γεννηματά και 25 του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η ψηφοφορία στα Χανιά: 1η η Φώφη, σχεδόν ισόπαλοι οι άνδρες

Με διαφορά επικράτησε στην προεδρική μονομαχία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά η Φώφη Γεννηματά.

Συνολικά οι "πράσινες" κάλπες στο νομό Χανίων έδωσαν 294 ψήφους στη Φώφη Γεννηματά, 158 στον Ανδρέα Λοβέρδο και 155 στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Αναλυτικότερα, στην πόλη των Χανίων η Φώφη Γεννηματά έλαβε 188 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος 112 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 96.

Η κάλπη στον Πλατανιά έδωσε 22 ψήφους στη Φώφη Γεννηματά, 10 στον Ανδρέα Λοβέρδο και 5 στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στον Αποκόρωνα έγινε η ανατροπή. Πρώτος αναδείχτηκε ο Οδυσσεάς Κωνσταντινόπουλος με 34 ψήφους. Δεύτερη η Φώφη Γεννηματά με 28 ψήφους και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 4.

Η κάλπη στην Κίσσαμο έδωσε 26 ψήφους στη Φώφη Γεννηματά, 18 στον Ανδρέα Λοβέδρο και 15 στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στην κάλπη του Σελίνου η Φώφη Γεννηματά έλαβε 30 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος 14 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 3.

Στα Σφακιά νικητής βγήκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που έλαβε τους 2 ψήφους από τους 2 ψηφοφόρους που εμφανίστηκαν...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη έχουν ως εξής:

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΡΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΙΛΙΝΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ

ΣΥΝΟΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΝΟΛΑ ΚΡΗΤΗ

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News