default-image

Αγελάδα σε αποσύνθεση σε κόλπο στο γραφικό Σίσι

Κρήτη
Αγελάδα σε αποσύνθεση σε κόλπο στο γραφικό Σίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία αγελάδα σε αποσύνθεση σε κόλπο στο γραφικό Σίσι και πλησίον γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας, λίγα μάλιστα μέτρα όπου απολαμβάνουν στιγμές δροσιάς αρκετοί λουόμενοι, ξέβρασε η θάλασσα.

Επί τρεις μέρες, αγελάδα επιπλέει νεκρή σε παραλία στο Σίσι, με τις εικόνες να προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό στους τουρίστες που προσπαθούν να απολαύσουν στιγμές δροσιάς μια ανάσα από το επίμαχο σημείο.

Η νεκρή αγελάδα μεταφέρθηκε εκεί από άλλο σημείο της παραλίας πλησίον γνωστού ξενοδοχείου και παραμένει δεμένη, με τη δυσοσμία να είναι έντονη. Απαράδεκτες εικόνες, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και που αποτελούν δυσφήμιση για τον τουρισμό.

Έλλειψη καθαριότητας

Την ίδια ώρα, επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας στη τουριστική περιοχή. Το σκηνικό είναι τραγικό. Κάδοι απορριμμάτων γεμάτοι σκουπίδια, με τη περισυλλογή τους να καθυστερεί σημαντικά λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια τύχη έχει και ο οδοκαθαρισμός ο οποίος γίνεται δύο φορές την βδομάδα.

Καταστηματάρχες πρόκειται να πληρώνουν από τη τσέπη τους Ιδιώτες για να καθαρίζουν τους δρόμους, ενώ σε ότι αφορά στα σκουπίδια, αποφάσισαν να τα εναποθέτουν σε κάδους εκτός οικισμού.

Ο αντιδήμαρχος της Νεάπολης-Βραχασίου και Μιλάτου κ. Κώστας Κοκκινάκης αναφέρει: «Το πρόβλημα με την καθαριότητα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με την απασχόληση εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση. Ήδη, έχουν εγκριθεί 50 θέσεις για την καθαριότητα ενώ την επόμενη βδομάδα αναμένεται να βγει στον "αέρα" η σχετική προκήρυξη.

Εκτιμώ ότι μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουλίου, θα έχουμε το παραπάνω προσωπικό στη διάθεση μας. Έτσι, θα έχουμε 2 συνεργεία κάθε μέρα για την περιοχή του Σισίου και ένα συνεργείο για τη περιοχή της Μιλάτου».

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία τουριστών λόγω των έργων που εκτελούνται σε κεντρικούς δρόμους, όπου καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τη σκόνη αλλά και για τη μη ενημέρωση τους από τους αρμοδίους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Όσο αφορά στην τουριστική κίνηση, αυτή είναι μειωμένη στο Σίσι.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News