Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για την ανάδειξη του 5ου προέδρου

Άνοιξαν από το πρωί οι κάλπες για την εκλογή του 5ου προέδρου στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου (1974-1996), τον Κώστα Σημίτη (1996-2004), τον Γιώργο Παπανδρέου (2004-2012) και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (2012-2015), με πανελλαδική καθολική ψηφοφορία των μελών του κόμματος.

Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος θα ψηφίσει στις 12:30 στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Οι ώρες ψηφοφορίας για τους τρεις υποψήφιους είναι στις 11.15π.μ. η Φώφη Γεννηματά στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στις 12 το μεσημέρι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Τρίπολη, στο Πνευματικό Κέντρο, και την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους, εκτός και αν ο δεύτερος εκφράσει την επιθυμία να μην γίνει αυτό, στην περίπτωση που θα έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

Σχόλια