Ειδήσεις

Κρητικό γλέντι στα βαφτίσια της εγγονής της Γιάννας

Με ένα μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βάπτισε το μεσημέρι της Κυριακής στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα της, την εγγονή της.

Η νεοφώτιστη Ελιάννα, παιδί της κόρης της Καρολίνας Παρθένη (από τον πρώτο γάμο της με τον επιχειρηματία Παρθένη) και του συζύγου της Βασίλη Αμβροσίου, πήρε το όνομά της και από τις δύο γιαγιάδες της, Ελένη και Ιωάννα.

To μυστήριο της βάφτισης πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Δέτη, πάνω από το χωριό Μηλιαράδο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα προστασίας, με 7 βανάκια να μεταφέρουν τους 77 που ήταν στη λίστα για την εκκλησία.

Όλο το χωριό ήταν καλεσμένο στο γλέντι που ακολούθησε στο σχολείο του χωριού, με τις ψησταριές να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση και με τους κατοίκους της Εμπάρου να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια. Η Εμπαρίτισσα Γιάννα, που δεν ξεχνά τον τόπο όπου μεγάλωσε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς της που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό της οικογένειάς της και εκείνοι τής το ανταπέδωσαν.

«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ και σας ευχαριστούμε όλους που συμμετέχετε στη μεγάλη μας χαρά», δήλωσε η τρισευτυχισμένη γιαγιά. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα και των παππούδων μου. Η ίδια η Καρολίνα επέλεξε να γίνει η βάπτιση της κόρης της στην Έμπαρο, και είμαι πολύ χαρούμενη που όλη η οικογένεια, οι νονοί, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, οι γιοι μας είναι εδώ».

«Έχει βοηθήσει πολύ το χωριό μας», ανέφερε κάτοικος της Εμπάρου. «Ευχόμαστε υγεία στο νεοφώτιστο, να είναι πάντα καλά και να έρχεται στο χωριό, εκεί που είναι οι ρίζες της», πρόσθεσε.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1244056.JPG >">

Αντικριστά, κρητική παραδοσιακή μουσική και χορός. Όλα τα κρητικά παραδοσιακά έθιμα τηρήθηκαν και όλο το χωριό ήταν καλεσμένο στη χαρά της οικογένειας. Οι ψησταριές δούλευαν υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση, ενώ η μικρή Ελιάννα έκλεψε τις εντυπώσεις. Η χαρούμενη γιαγιά χόρεψε μάλιστα στο σκοπό της κρητικής λύρας, δείχνοντας πως δεν ξεχνά τον τόπο όπου μεγάλωσε.

Η γιαγιά Μαρίκα καμάρωνε το δισέγγονο

Τρισευτυχισμένη και η μητέρα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Μαρίκα, καμάρωνε τη δισεγγονή της. Η όμορφη Καρολίνα βρέθηκε στην Έμπαρο από την Πέμπτη, μαζί με τη μικρή Ελιάννα, για να επιβλέψει τις προετοιμασίες και έμενε μαζί με τη γιαγιά της Μαρίκα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι κάτοικοι της Εμπάρου που περίμεναν με ανυπομονησία το μεγάλο γεγονός, φρόντισαν να είναι τα πάντα στην εντέλεια και όλη η περιοχή περιποιημένη και πεντακάθαρη.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια