Ειδήσεις

Η Αστυνομία "έσωσε" και τον τουρισμό

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση ένοπλης ληστείας σε μια ξενοδοχειακή μονάδα η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου προκάλεσαν χαμόγελα και ανακούφιση σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες που μέχρι και χθες ένιωθαν αθωράκιστοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα που προκαλούν στους ίδιους τρόμο και πανικό.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση της ένοπλης εισβολής στο "Creta Maris" κυριαρχεί ως θέμα συζήτησης στην τουριστική περιοχή, καθώς, όπως σημειώνουν πολίτες και επιχειρηματίες, η άμεση επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε τα χειρότερα στο χάρτη του κρητικού τουρισμού, ο οποίος διανύει τη δική του κρίση εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Η κάθετη πτώση στους τζίρους επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις κλοπές και τις διαρρήξεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην τουριστική αγορά, η οποία διεκδικεί την ενδυνάμωση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

«Αποτράπηκαν τα χειρότερα», λένε μετά το σοκ επιχειρηματίες και επαγγελματίες, καθώς όπως σημειώνουν η ΕΛ.ΑΣ. διασφάλισε το αίσθημα ασφάλειας ντόπιων και ξένων επισκεπτών, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη εικόνα της Κρήτης στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες ανακούφισης τουριστών που βίωσαν το εφιαλτικό σκηνικό της ένοπλης ληστείας, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα μόλις οι δράστες έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών Αρχών.

Η θρασύτητα των ληστών να χτυπήσουν το κοσμηματοπωλείο της κατάμεστης από κόσμο ξενοδοχειακής μονάδας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους επαγγελματίες, οι οποίοι ωστόσο ανησυχούν για την έξαρση της εγκληματικότητας και των τρόπων που δρουν πλέον οι κακοποιοί.

Όπως σημειώνουν, δεν αρκούν μόνο ο ήλιος, η θάλασσα και το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Μεγάλη σημασία, όπως τονίζουν, έχει το αίσθημα της ασφάλειας για τη διατήρηση και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί, το οποίο δέχεται ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, λόγω της πολιτικοοικονομικής κατάστασης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια