default-image

Ο ΠτΔ στο πλευρό της ΕΜΟΕ για το Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ελλάδα
Ο ΠτΔ στο πλευρό της ΕΜΟΕ για το Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ο.Ε. (Ένωση Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδος) και Πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το "Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών".

Μια συνάντηση που έγινε μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθεί σχετικά με την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου από ιστορικής και πολιτιστικής άποψης. Ένα Μουσείο που θα έχει την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παράλληλα ενημερώθηκε για όλη την προσπάθεια των μελών του ΔΣ της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδος.    

«Το "Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών", είναι όνειρο ζωής για μένα, όνειρο ζωής για το σύνολο των Ολυμπιονικών, όνειρο ζωής για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Ένα έργο που θα ενώσει την ιστορία των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, με τους 1ους Σύγχρονους στην Αθήνα το 1896 και όλους τους άλλους που ακολούθησαν, αλλά κι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Για να μάθουμε και να γνωρίσουμε όλοι μας το τεράστιο παρελθόν μας, αφού μόνο έτσι θα έχουμε μέλλον».

Ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδος (Ε.Μ.Ο.Ε.) και Πρόεδρος του ΟΑΚΑ συνέχισε μιλώντας για το «Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών»:  

«Μια προσπάθεια που την ξεκινήσαμε πριν από μια ολόκληρη 10ετία και τώρα πια μπήκε στην τελική ευθεία υλοποίησής της.  

Μια προσπάθεια που θα υλοποιηθεί στο ΟΑΚΑ αναδεικνύοντας και τον Ανδράνιο αγωγό, με ιστορία 2.000 ετών, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο και το οποίο θέλουμε να κάνουμε σημείο αναφοράς για όλους όσους επισκέπτονται το Ολυμπιακό Στάδιο».

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το «Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών»

• Έχει επιλεγεί και εγκριθεί ο χώρος που θα γίνει το Μουσείο, η αίθουσα "Κασιμάτης" στο ΟΑΚΑ,

• Έχει ολοκληρωθεί η αρχική μελέτη, αλλά και η οικονομοτεχνική μελέτη  

Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος εκπροσωπώντας την Ένωση Ολυμπιονικών τους τελευταίους μήνες είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά για το Μουσείο, πρώτα τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και ακολούθως τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, την Αναπλ. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο και όλοι τους ήταν θετικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News