Ειδήσεις

Ένοχος ο εργολάβος για το θάνατο του 53χρονου

Μνήμες από το δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου επτά χρόνια σε οικοδομή στην πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 53χρονος αρχιτεχνίτης, ξύπνησαν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν ο εργολάβος και η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου, οι οποίοι δικάζονταν - σε δεύτερο βαθμό - με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς φέρονταν να μην είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους, τόσο τον εργολάβο, όσο και την επιβλέπουσα μηχανικό, επιβάλλοντάς στον καθένα τους, ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2008, όταν ο 53χρονος έπεσε στο κενό από ύψος 9 μέτρων, την ώρα που εκτελούσε εργασίες στο δεύτερο όροφο της οικοδομής.

Τα έργα είχαν ξεκινήσει περί τα τέλη του 2007, είχαν διακοπεί τον Μάρτιο του 2008 και είχαν ξεκινήσει εκ νέου το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, σήμερα η επιβλέπουσα μηχανικός δεν ήταν ενήμερη για την επανεκκίνηση των εργασιών, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να την αθωώσει.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και με τον εργολάβο, ο οποίος κηρύχθηκε και πάλι ένοχος, με την Έδρα να τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το δικαστήριο έκρινε ότι για το δυστύχημα υπήρχε συνυπαιτιότητα και του ίδιου του άτυχου αρχιτεχνίτη, καθώς όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία-νεκροτομή που είχε ακολουθήσει, ο 53χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια