default-image

Μ. Μαχαίρας: "Να συζητηθεί ξανά το χωροταξικό Κρήτης"

Κρήτη
Μ. Μαχαίρας: "Να συζητηθεί ξανά το χωροταξικό Κρήτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες εν Δράσει" κ. Μιχάλης Μαχαιράς, ζητά την οργάνωση έκτακτης μονοθεμετικής συνεδρίασης, με σκοπό να συζητηθεί ξανά το θέμα του χωροταξικού που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Κρήτη.

«Λόγω της σπουδαιότητας της αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης θεωρώ ότι το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, ως συλλογικό όργανο εκπροσώπησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, οφείλει να πάρει θέση.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας πήρε απόφαση με την οποία αιτείται την εκπόνηση νέας μελέτης με βάση τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν την Κρήτη Βιομηχανική Ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κόμβο διανομής.

»Πρόκειται για μια από τις κεντρικές κατευθύνσεις της υπό διαβούλευση μελέτης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο ισχύον παραγωγικό μοντέλο που χρήζει βελτίωσης και όχι ανατροπής προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που προωθούνται με αδιαφανείς διαδικασίες.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μου ζητώ έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. για το τόσο φλέγον θέμα», καταλήγει ο κ.  Μαχαιράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News