Ειδήσεις

Συνελήφθη 25χρονος που προήγαγε στην πορνεία 21χρονη

Συνελήφθη, τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουνίου, σε αγροτική περιοχή του Κεντριού Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία.

Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης, και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, κατά την οποία ο 25χρονος έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από 21χρονο αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, προκειμένου συνευρεθεί ερωτικά με 21χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας, φίλη του 25χρονου.

Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, σε βάρος της 21χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας "Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων".

Ο 25χρονος φερόμενος ως μαστροπός και η 21χρονη φίλη του δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του Κεντριού. έμεναν σύμφωνα με πληροφορίες στο Ηράκλειο, και έκαναν σύντομες επισκέψεις σε χωριά της Ιεράπετρας, "εξυπηρετώντας" όσους πελάτες προλάβαιναν και επέστρεφαν στο Ηράκλειο προκειμένου να μη μπορούν να εντοπιστούν  από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η αστυνομική προανάκριση, διενεργείται  από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο φερόμενος ως μαστροπός, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην Ιεράπετρα και στους αγροτικούς οικισμούς του Δήμου, καταγράφονται κατά καιρούς τέτοια περιστατικά, με την εμπλοκή νεαρών αλλοδαπών γυναικών που φέρονται να  εκδίδονται, έναντι μικρής αμοιβής από ομοεθνείς τους, κυρίως στην Πακιστανική κοινότητα που είναι αρκετά μεγάλη.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια