default-image

Πρόσκληση στον ΠτΔ για τα 150 χρόνια από τη θυσία στο Αρκάδι

Κρήτη
Πρόσκληση στον ΠτΔ για τα 150 χρόνια από τη θυσία στο Αρκάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου το Νοέμβριο του 2016, επέδωσε κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία από την Κρήτη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Ο κ. Παυλόπουλος αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανέφερε ότι θα παραστεί στον πανηγυρικό εορτασμό της εκατοπεντηκονταετηρίδος του αρκαδικού Ολοκαυτώματος.

Το Μητροπολίτη Ευγένιο συνόδευσαν κατά την επίδοση της πρόσκλησης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πρ. υπουργός και βουλευτής Α' Αθηνών, η κ. Μαίρη Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρει συγκεκριμένα πως «κατά το προσεχές έτος 2016 συμπληρώνονται 150 έτη από την ιστορική ημέρα της 8ης Νοεμβρίου 1866, κατά την οποία ολοκαυτώθηκε η Ιερά Μονή Αρκαδίου, που αποτελεί πλέον παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας. Κατά το έτος αυτό, και με αυτή την αφορμή, προγραμματίζονται στην Κρήτη και σε όλο τον κόσμο πολλές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες που θυσιάστηκαν εκεί για την Ελευθερία κατά το μεγάλο αυτό γεγονός, που σφράγισε τη Νεοελληνική Ιστορία.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 12η Ιουνίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο κ. Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνης, ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνης, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πρ. υπουργός και βουλευτής Α' Αθηνών, η κ. Μαίρη Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, και ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, επισκέφτηκαν τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επιδοθεί στον εξοχότατο κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για να τιμήσει με την υψηλή παρουσία του κατά την 8η Νοεμβρίου 2016 την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής και ηρωικής Ιεράς Μονής Αρκαδίου και την αρκαδική εθελοθυσία.

Ο εξοχότατος κ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και των αρχόντων του τόπου και θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον πανηγυρικό εορτασμό της Εκατοπεντηκονταετηρίδος του αρκαδικού Ολοκαυτώματος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News