default-image

Δέκα συλλήψεις για παράνομη φυγή μέσα σε ένα πρωί

Κρήτη
Δέκα συλλήψεις για παράνομη φυγή μέσα σε ένα πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι ένας και δύο… αλλά δέκα άτομα αυτή τη φορά συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου. Πρόκειται για 5 άνδρες και 5 γυναίκες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Γερμανία και Ιταλία.

Οι άνδρες του Α.Τ. Αερολιμένα αντιλήφθησαν ότι είχαν σκοπό να φύγουν παράνομα από τη χώρα και τους πέρασαν χειροπέδες χθες (11.06.2015) το πρωί.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, το πρωί της 11ης/6/2015), σε έλεγχο που τους έγινε, οι δέκα αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, η μία εκ των γυναικών, μια 34χρονη από την Ερυθραία, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αιθιοπίας προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας.

Επιπλέον, η δεύτερη γυναίκα, μια 30χρονη από τη Νιγηρία, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, ενώ η τρίτη, μια 34χρονη υπήκοος Αιθιοπίας, είχε μαζί της έγγραφα Αρχών Αιθιοπίας.

Ένας ακόμη 34χρονος υπήκοος Συρίας επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, μία 27χρονη και ένας 42χρονος από τη Συρία επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ισπανίας και τέσσερις ακόμη, ηλικίας 25, 27, 46 και 20, υπήκοοι Συρίας είχαν πλαστά έγγραφα Αρχών Ιταλίας προκειμένου αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Μιλάνο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News