default-image

Οργή δημάρχων με την εντολή Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα

Κρήτη
Οργή δημάρχων με την εντολή Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την οργή των δημάρχων σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η επιλογή του υπουργού Εσωτερικών, αντί διευκρινίσεων και διαλόγου, να τους δώσει την εντολή μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οργισμένες αναφορές και εν μέσω του Ράδιο 9,84 από τους δημάρχους Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου και Μαλεβιζίου.

Η επιστολή-εντολή έφρασε σε Δήμους και Περιφέρειες την Πέμπτη. Μάλιστα σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, ο αριθμός των Δήμων και των Περιφερειών που έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των ΟΤΑ και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων και ζητά από τους αιρετούς «όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας».

Οι δήμαρχοι, όπως διευκρινίζουν από τη δική τους πλευρά, περίμεναν κλήση σε διάλογο από το υπουργείο και διευκρινίσεις, όπως αρχικά είχε δεσμευτεί το υπουργείο, για το πότε τα χρήματα θα επέστρεφαν προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Σήμερα λένε «όχι» στο τελεσίγραφο και παραπέμπουν στις αποφάσεις του θεσμικού τους οργάνου που αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες.

Κ. Μαμουλάκης: «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε»

«Από το διάλογο πήγαμε στις εντολές. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε», είπε στο Ράδιο 9,84 και στο ενημερωτικό μαγκαζίνο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. «Υπό τις παρούσες συνθήκες», πρόσθεσε, «οι Δήμοι θα βάλουν λουκέτο».

Π. Μπαριτάκης: «Τα λεφτά στους Δήμους φέρουν τα ονόματα των δημοτών»

«Τα χρήματα των ταμειακών διαθέσιμων φέρουν τα ονόματα των δημοτών μας», ήταν η απάντηση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη. «Οι επιλογές του υπουργού Εσωτερικών δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα είπαμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Είπαμε ότι θα βοηθήσουμε αλλά όχι κι έτσι», τόνισε.

Ζ. Καλογεράκης: «Καταργούν την αυτοτέλεια των Δήμων»

«Καταργούν με τις κινήσεις τους την αυτοτέλεια των Δήμων. Η σημερινή κίνηση αποτελεί συνέχεια κινήσεων τεσσάρων μηνών, στον ίδιο δρόμο», εκτίμησε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής.

Γ. Μαστοράκης: «Οι αποφάσεις των δημάρχων έπρεπε να γίνουν σεβαστές»

«Δεν παραδίδουμε ταμειακά διαθέσιμα υπό τις εντολές του υπουργού Εσωτερικών. Οι αποφάσεις των αιρετών έπρεπε να γίνουν σεβαστές. Συνεχίζουν στη γραμμή κατάργησης της αυτοτέλειας των Δήμων», η θέση του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News