Ειδήσεις

Αποχαιρετισμός από το 15ο Δημοτικό με γιορτή και παζάρι

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι σχολικές μονάδες με την ουσιαστική συνεργασία και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προχωρούν σε εκδηλώσεις για να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τους μαθητές της Στ' τάξης που από το Σεπτέμβριο ανοίγουν φτερά για το γυμνάσιο, όσο και τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων, τους δασκάλους αλλά και τους γονείς των παιδιών.

Μία εκ των δράσεων που ξεχωρίζουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το "Παζάρι της Γειτονιάς" που οργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου σήμερα από τις 6 το απόγευμα, οπότε και ο δρόμος μπροστά από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου θα παραμείνει ανοιχτός μόνο για τους πεζούς και για τις ανάγκες του παζαριού.

Μια γιορτή διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθώς άρωμα, παράδοση και μουσικά ακούσματα της Μεγαλονήσου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι. Τοπικοί παραγωγοί και χειροτέχνες με προθυμία και γενναιοδωρία θα στήσουν τους πάγκους τους εκθέτοντας τα προϊόντα τους στο μαθητικό και όχι μόνο κοινό της πόλης, ενώ η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με την παρουσία ξυλοπόδαρου, αλλά και θεατρικό παιχνίδι.

Κυρίως όμως θα είναι μία εκδήλωση φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στη διάρκεια του παζαριού θα γίνεται παράλληλα και συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου.

Μια κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων τα οποία και κατά κοινή αποδοχή σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που έφτασε στο τέλος της δεν επαναπαύτηκαν λεπτό, προχωρώντας σε ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις, με γνώμονα πάντα να προσφέρουν ό,τι καλύτερο, διαφορετικό και δημιουργικό στους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου, στους δασκάλους και τους γονείς τους. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος στη διάρκεια της χρονιάς μεταξύ άλλων είχε οργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας, σεμινάρια για σκάκι, πειράματα αλλά και σχολές γονέων.

Το ραντεβού για το φινάλε της φετινής χρονιάς δίνεται πλέον σήμερα το απόγευμα με ανοιχτή πρόσκληση για τους κατοίκους της πόλης, μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00-23:00: Παζάρι στο δρόμο

19:00-21:00: Γιορτή της Στ' τάξης στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

19:00-20:00: Ανοιχτό θεατρικό παιχνίδι από το Σύλλογο Εμψυχωτών για παιδάκια 5-7 χρονών (στο παρκάκι δίπλα στο σχολείο).

20:00-21:00: Ο ξυλοπόδαρος έρχεται να μας εντυπωσιάσει! (στο παρκάκι δίπλα στο σχολείο και στο δρόμο).

21:00: Μουσική βραδιά με τους Στέφανο Λαυρενίδη (λύρα/μπουζούκι), Ζαχάρη Αρμουτάκη (λαούτο /μαντολίνο) και Μανόλη Καλαθάκη (κιθάρα).

Στο παζάρι συμμετέχουν:

Επωνυμία

Είδος

1

Ρένα Βασιλάκη

Χειροποίητο Κόσμημα

2

Κώστας Κρασανάκης

Πίτες και Φαλάφελ

3

Νικολέτα Παπαδάκη

Φελτ και Κόσμημα

4

Νίκος Καρπαθιωτάκης

Ξηροί Καρποί

5

Γεωργία Φραγκαναστάση

Μακραμέ - Πλεκτά Κοσμήματα

6

Μαρία Χειμωνίτη

Χειροποίητο Κόσμημα

7

Κική Κάφα

Πλεκτά για μωρά /πλεκτά παιχνίδια

8

Ράνια Στρατιδάκη

Πλεκτά για παιδιά /διακοσμητικά για το σπίτι

9

Γεωργία Καλτζίδου

Κεραλοιφές/ σπιτικές κρέμες

10

Αγγελική Σωπασή Βαρδιάμπαση

Πετράδι - εργαστήρι χειροποίητης διακόσμησης

11

Σύλλογος Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού

Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης (sthp@hotmail.gr)

12

Μαριάννα Σγουράκη

Μέλι - Κεραλοιφές

13

Σύλλογος "Δικαίωμα στη Ζωή"

Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία

14

Έφη Ταξείδη

Χειροποίητα αξεσουάρ/σαγιονάρες

15

Ειρήνη Κιουτσάκη

ΟΜΜΑ Στούντιο - Ξυλοπόδαρα

Βάλια Μπούη

Σχόλια