Ειδήσεις

Δ. Κοδέλας: "Δεν περνά μνημονιακή συμφωνία"

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας, ομιλητής στο Φεστιβάλ Maydays, είπε μεταξύ άλλων πως δεν πρόκειται να περάσει μνημονιακή συμφωνία.

Εντωμεταξύ, ο "Δρόμος της Αριστεράς" για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το φεστιβάλ Maydays στο Ηράκλειο, στο πάρκο Γεωργιάδη.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις για καίρια ζητήματα καθώς και συναυλίες με πλήθος μουσικών και συγκροτημάτων, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κ.ά.

Τίτλος του φέτος "Διέξοδος της χώρας: Όχι νέα μνημόνια - Ο λαός μπορεί αλλιώς!

Ποιες οι προϋποθέσεις για να μην ακυρωθεί η ιστορική ευκαιρία για μία μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή; Πώς αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος κεντροαριστερής διαχείρισης του συστήματος στην Ελλάδα;".

Σήμερα Παρασκευή, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, ομιλητές θα είναι οι Δημήτρης Κοδέλας (βουλευτής Αργολίδας με το ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Ξυδιάς (συνεργάτης της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς", θεολόγος) και Νότης Μαριάς (ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες").

Το βράδυ θα εμφανιστούν οι "The burger project" και "BAiLdSA" πραγματοποιώντας συναυλίες.

Αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου στις 19:30 το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Θέμα: "Δημόσια αγαθά, δημόσια περιουσία: Δεν τα διαπραγματευόμαστε! Μπορεί η χώρα να μπει σε παραγωγική και αναπτυξιακή τροχιά χωρίς να μπει φρένο στην πολιτική του ξεπουλήματος; Πώς ο λαός μπορεί να οργανώσει την αντίσταση του;"

Ομιλητές:

? Ελένη Πορτάλιου (καθηγήτρια ΕΜΠ, μέλος ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ)

? Βάνα Σφακιανάκη (αρχιτέκτονας)

? Γιώργος Αρχοντόπουλος (πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ, κίνηση "SOSτε το Νερό")

? Μανώλης Καμηλάκης (αντιπρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζόμενων στις Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας)

Συναυλίες:

? Light in Babylon

? Encardia

? Γλέντι με κρητικά και σμυρναίικα με τους Σ. Μαραγκουδάκη, Μ. Μανουσάκη και Σ. Ζερβό

Χορείες Χώρων [Παρασκευή και Σάββατο: 17:30-20:00]

Διήμερο σεμινάριο σωματικής έκφρασης με απεύθυνση σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα κίνησης, επηρεασμένο από τον ιαπωνικό παραστατικό χορό Butoh (σημειωτικές αρχές της πρωτόγονης κίνησης) και το σύγχρονο χορό με τη Βίκυ Φίλιππα.

Διαγωνισμός-Έκθεση Φωτογραφίας

Φωτογραφίες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από το απόσπασμα του βιβλίου "Αόρατες Πόλεις", του Ιτάλο Καλβίνο: «Οι αόρατες πόλεις είναι το όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη».

Σχόλια