default-image

Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών: Συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους

Κρήτη
Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών: Συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσαν τα "τσουχτερά πρόστιμα" που φάνηκε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν 40 περίπου επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και ένας επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης νέα συνεδρίαση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής.

Όπως όλα δείχνουν συνυπολογίζοντας το θόρυβο που δημιουργήθηκε και με δεδομένο ότι οι αρχικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί δεν είχαν κοινοποιηθεί στους επικεφαλείς, θέλησαν να κλείσουν την ψαλίδα των προστίμων τα οποία θα καλούνταν να πληρώσουν, πρόστιμα που αρχικά ξεκινούσαν από 2,5 χιλιάδες και έφταναν μέχρι και τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονους τόνους, με τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες να διατυπώνουν την ανάγκη εξομάλυνσης της κατάστασης, που ούτε λίγο ούτε πολύ με τους αρχικούς σχεδιασμούς επέβαλε να πληρωθούν περισσότερα από 400 χιλιάδες ευρώ, από τους επικεφαλείς παρατάξεων που είτε δεν τήρησαν βιβλία εσόδων εξόδων, είτε δεν κατάφεραν να αναρτήσουν τα προεκλογικά οικονομικά δεδομένα τους στο Διάυγεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ύψος των προστίμων επαναπροσδιορίστηκε και τα μπιλιετάκια που θα φτάσουν το επόμενο διάστημα στους επικεφαλείς, θα έχουν εμφανώς μικρότερα τελικά ποσά και όχι αυτά που αρχικά είχαν υπολογιστεί.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα πρόστιμα δύο δήμαρχοι κινδύνευσαν για τους ίδιους λόγους με έκπτωση από το αξίωμά τους. Αφού τόσο την περίπτωση του δημάρχου Καντάνου και Σελίνου όσο και της δημάρχου της Γαύδου η επιτροπή με το ερώτημα της έκπτωσης, στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ψηφίσει οριακά κατά με 3 προς 2 ψήφους.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News