Ειδήσεις

Σημαντική η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, είπε ο Γιούνκερ

«Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη νέα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και τη βιωσιμότητα του χρέους, τονίζοντας ότι «εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα».

Και πρόσθεσε πως «συνεργαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος».

Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσαν ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά τη συνάντηση και πρόσθεσαν ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος.

Ο πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα.

Σχόλια