Ειδήσεις

Συνάντηση δημάρχου Κισσάμου με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης συζητήθηκαν ενδελεχώς σε συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Δημαρχείο Κισσάμου ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Σταθάκης με τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης κ. Στέλιο Δημητρακόπουλο.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή και του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ν. Ηγουμενίδη στην Κίσσαμο, ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Δημητρακόπουλο να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση του Κ.Υ., να υπάρξει μέριμνα από πλευράς ΥΠΕ για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Κ.Υ., ενώ επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία νέου τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Κισσάμου, για κάλυψη των αναγκών διακομιδής και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή της Κισσάμου τη θερινή περίοδο.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της 7ης ΥΠΕ για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ενώ όσον αφορά το σχεδιασμό προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου έκανε γνωστό πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και ειδικότερα ενός γενικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλουδιανών καθώς και τεσσάρων αγροτικών ιατρών που θα στελεχώσουν Περιφερειακά Ιατρεία αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, μεταξύ των οποίων και το Π.Ι. Πλατάνου. Ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε επίσης το δήμαρχο Κισσάμου ότι η ΥΠΕ Κρήτης έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων που θα κάνει το υπουργείο Υγείας, η πρόσληψη 3 γιατρών για το Κ.Υ. Κισσάμου και ιδιαίτερα ενός παιδιάτρου, ενός μικροβιολόγου και ενός γενικού γιατρού-παθολόγου.

Τέλος σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού της ΥΠΕ Κρήτης κ. Αιμ. Μαγκαναράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασ. Γλαμπεδάκης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Κισσάμου κ. Αικ. Πατερομιχελάκη και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κισσάμου κ. Γαβριήλ Κουρής.

Σχόλια