default-image

Επίσκεψη κλιμακίου του Ποταμιού στο Δήμο Ρεθύμνου

Κρήτη
Επίσκεψη κλιμακίου του Ποταμιού στο Δήμο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kλιμάκιο εκπροσώπων του Ποταμιού επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης. Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν από τον αντιδήμαρχο Μίνωα Αλεφαντινό και από το δημοτικό σύμβουλο Ματθαίο Τσιμπισκάκη σχετικά με τα εκτελούμενα τεχνικά έργα και τις προτεραιότητες του Δήμου, τόσο στην πόλη της Ρεθύμνης όσο και στους οικισμούς του.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ανταλλάχθηκαν ιδέες σχετικά με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ/ΣΕΣ από το Δήμο Ρεθύμνης, αλλά και σχετικά με την αξιοποίηση άλλων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αντιμετωπίζει πιο ολοκληρωμένα και άμεσα κάποια θέματα. Εντοπίστηκε η έλλειψη νομικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, ενώ επίσης το θέμα του Χωροταξικού Σχεδιασμού κρίθηκε απόλυτη προτεραιότητα σε μια χώρα που διεκδικεί επενδυτικές τοποθετήσεις. Όπως ειπώθηκε, καταλυτική θα αποδειχθεί η συνέργεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας με την κρατική παρέμβαση, ενώ για ακόμη μια φορά η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αναδείχθηκε κομβική μεταρρυθμιστική προσαρμογή.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλιμακίου, το Ποτάμι εντόπισε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη αυτή και συμπεριέλαβε στον πολιτικό σχεδιασμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικές εξειδικευμένες προτάσεις, που παρουσίασε στο πρόγραμμά του.

«Η ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι το "κλειδί" για την επίλυσή του», σχολίασαν μεταξύ άλλων από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών και από κοινού συμφωνήθηκε η ανάγκη να «δουλέψουμε στις νοοτροπίες».

Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού δήλωσαν ότι στηρίζουν με κάθε τρόπο το έργο του Δήμου και ότι διατίθενται όπου και όταν κριθεί ότι χρειάζεται, τόσο για κοινές δράσεις, όσο και για υποστηρικτικές παρεμβάσεις μέσω των βουλευτών του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και σε άλλους φορείς. «Με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η συστηματική και συγκροτημένη δουλειά που γίνεται από το Δήμο για τους δημότες του, αλλά και για όλους τους κατοίκους του νομού», τόνισαν.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη χρησιμότητα της επίσκεψης και στο να διερευνήσουν τρόπους για την παραπέρα συνεργασία και την υποστήριξη που μπορούν να δώσουν το Ποτάμι και οι βουλευτές του στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News