Ειδήσεις

Κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης: "Είχαμε ερωτική σχέση"

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του βιασμού ενός κοριτσιού 14 ετών, από έναν 54χρονο - σήμερα - γυμναστή, στην Ιεράπετρα, πριν από περίπου 14 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε νωρίτερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, υποστήριξε ότι ουδέποτε βίασε την 28χρονη -σήμερα- κοπέλα και πως ό,τι γινόταν μεταξύ τους γινόταν πάντα επειδή το ήθελε και εκείνη.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του, ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένειά του, ενώ -τουλάχιστον πέντε φορές- έβαλε τα κλάματα.

Ο γυμναστής υποστήριξε ότι η 13χρονη ήταν αυτή που τον προσέγγισε πρώτη, χαϊδεύοντάς τον, κάποια μέρα που είχαν πάει εκδρομή, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δε θα έκανε κάτι μαζί της εάν αυτήν δεν του είχε εξομολογηθεί ότι είναι «πεπειραμένη σεξουαλικά».

«Ήταν ερωτική σχέση. Ανάρμοστη μεν, ερωτική σχέση δε», είπε ο κατηγορούμενος. «Με ξελόγιασε αυτή, την ξελόγιασα κι εγώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν συνευρίσκονταν ερωτικά.

Ο 54χρονος είπε ακόμη ότι το κορίτσι ήθελε να έχει την αποκλειστικότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες νεαρές αθλήτριες που προπονούσε.

«Μου ασκούσε βία» ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, λέγοντας ότι το κορίτσι του έστελνε μηνύματα στο κινητό ακόμα κι όταν αυτός βρισκόταν με την οικογένειά του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι ακόμη τυραννιέται που δεν ήταν σωστός απέναντι στη σύζυγό του.

«Δεν τήρησα μία από τις δέκα εντολές, καθώς διέπραξα το αμάρτημα της μοιχείας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η σχέση του με το κορίτσι έληξε όταν αυτό άλλαξε προπονητή, καθώς οι γονείς της εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι επειδή σε ένα πανελλήνιο αγώνα βγήκε τέταρτη, ενώ αυτός είχε πει στη μητέρα της ότι θα έπαιρνε μετάλλιο.

«Θα καταστρέψει την οικογένειά του»

Ο κατηγορούμενος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε σημαίνον πολιτικό πρόσωπο με καταγωγή από το Λασίθι, με το οποίο διατηρεί στενή σχέση, καθώς είναι σύντεκνοι.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο γνωστός πολιτικός ενοχλήθηκε που ο 54χρονος "μετακόμισε" στη Χρυσή Αυγή και που η σύζυγός του κατέβηκε υποψήφια με το ακροδεξιό κόμμα.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στενό του πρόσωπο τού μετέφερε τα λόγια του εν λόγω πολιτικού, ο οποίος μιλώντας για τον κατηγορούμενο φέρεται να είπε «Θα καταστραφεί ο ίδιος και θα καταστρέψει και την οικογένειά του».

«Δεν είμαι φασίστας, το χωριό του παππού μου το 'κάψαν οι ναζί»

«Με λένε φασίστα. Δε δέχομαι το χαρακτηρισμό του φασίστα και του ναζιστή που μου προσδίδουν. Ο παππούς μου κατάγεται από τα καμένα από τους Γερμανούς χωριά της Βιάννου.

Εάν δεν είχα ασχοληθεί με τη Χρυσή Αυγή, δε θα έφτανα ποτέ κατηγορούμενος στο Δικαστήριό σας», ανέφερε ο γυμναστής.

Να σημειωθεί ότι στην απολογία του αναφέρθηκε και σε άλλη υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί: αυτήν της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας.

Ειδικότερα, είπε ότι πάσχει από τη νόσο των δυτών και γι' αυτό δεν μπορεί να βλάψει κανέναν, καθώς και ότι άδικα κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε τάγματα εφόδου της Χ.Α.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον εαυτό του πράο, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κατά της βίας. Είπε, τέλος, ότι είναι άνθρωπος της Εκκλησίας κι ότι εξομολογείται συχνά.

Η δίκη συνεχίζεται, με την απόφαση του Δικαστηρίου να αναμένεται - εκτός απροόπτου - εντός της ημέρας.

Νίκος Αγγελίνος

Σχόλια