default-image

Ο κρητικός λαγωνικός "ταξιδεύει" στη Ρωσία

Κρήτη
Ο κρητικός λαγωνικός "ταξιδεύει" στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο κυνολογίας και κτηνιατρικών θεμάτων από τον Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού (ΟΚΛΑ).

Η δράση του Ομίλου και η μοναδικότητα του κρητικού λαγωνικού τράβηξε το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας "Ο πλανήτης μου" και "Russia 1" και μέσω του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και του ΕΟΤ Ρωσίας, φιλοξενήθηκε στον τόπο μας η ομάδα του μοναδικού επαγγελματία και βαθύτατου γνώστη σε θέματα κυνολογίας κ. Manev.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε διάφορα μέρη του νησιού για τις ανάγκες εκπομπής που θα έχει θέμα το κρητικό λαγωνικό.

Επίσης, δόθηκε μια αντιπροσωπευτική εικόνα σχετικά με το μορφολογικό και εργασιακό φυλετικό πρότυπο, συνδέοντας όσο ήταν δυνατόν το θέμα με την κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία, τα αξιοθέατα ακόμη και τη διατροφή του τόπου μας. Σκοπός της όλης οργάνωσης ήταν το όφελος αυτής της δουλειάς να είναι συνολικό και ευρύτερο από το κεντρικό θέμα της εκπομπής που ήταν ο σκύλος της Κρήτης, αφού, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, που παρατέθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού η εκπομπή έρχεται δεύτερη σε θεαματικότητα στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τη μελέτη και τη βάση δεδομένων του Ομίλου, σε σχέση με ποσοστά που αφορούν το μορφολογικό πρότυπο της φυλής. Προβλήθηκαν 10 συνολικά βίντεο από την εργασία του σκύλου με τη βοήθεια των οποίων επεξηγήθηκαν τα σημαντικότερα σημεία του εργασιακού φυλετικού προτύπου προσχεδίου, το οποίο έχει ήδη συνταχθεί και κατατεθεί στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Πολύτιμη ωστόσο σε όλη τη δράση ήταν η βοήθεια του γνωστού εκτροφέα εκπαιδευτή και κριτή, μέλος Δ.Σ. του ΚΟΕ Χρήστου Ψυχάρη, καθώς και του κτηνίατρου Γιάννη Σεγρεδάκη, μέλους του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η δράση του Ομίλου σε συνδυασμό με τη συνεργασία του με τον Κυνολογικό Όμιλο της Ελλάδας έχει ήδη αναπάντεχα σημαντικές εξελίξεις: Συμμετοχή στην παγκοσμίου εύρους μελέτη του Ομίλου Λαγωνίκων Γερμανίας, αναγνώριση από το Γερμανικό Κυνολογικό Όμιλο, προσέλκυση ξένων Μέσων και προβολή της Κρήτης και δημιουργία ενός νέου πόλου έλξης κυνόφιλων πλέον επισκεπτών στο τόπο μας.

Μάλιστα, στην πρώτη προγραμματισμένη έκθεση αναγνώρισης κρητικών λαγωνικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου, αναμένονται δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, όπου και εκεί ο κρητικός λαγωνικός είναι αναγνωρισμένος σαν φυλή.

Όλες οι παραπάνω δράσεις στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στη σκληρή εργασία και στις συνδρομές των μελών του Ομίλου, καθώς και στη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών. Για το λόγο αυτό και, όπως τονίζουν τα μέλη του ΟΚΛΑ, είναι χρέος όλων των Κρητικών κυνόφιλων, και όχι μόνο, να έρθουν κοντά στον Όμιλο και στον κρητικό λαγωνικό γιατί αποτελεί κομμάτι και ζωντανό μνημείο της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News