Ειδήσεις

Άθλιες εικόνες γύρω από το Παγκρήτιο Στάδιο

Τρισάθλια και τριτοκοσμική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή περιμετρικά του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου. Περιοχή ιδιαίτερα επισκέψιμη τώρα το καλοκαίρι από πολύ κόσμο, μιας και είναι μια ανάσα από την παραλιακή.

Και κάπως έτσι, τυχαία, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρεθεί και ο τουρίστας, που αν και θα περίμενε με κάτι να ενθουσιαστεί, φτάνοντας εκεί μάλλον θα αηδιάσει.

Η περιοχή, αν και κατοικείται, μοιάζει να έχει ξεχαστεί όχι μόνο από τις Αρχές, αλλά και από τις υπηρεσίες καθαρισμού. Κάτι που γίνεται αντιληπτό από μακριά. Όπως από μακριά έπεσε και εμάς το μάτι μας, καθώς προχωρούσαμε από την παραλιακή στον κόμβο προς το Παγκρήτιο Στάδιο, οπότε και πλησιάσαμε να δούμε και από κοντά τι γίνεται.

Με κίνδυνο της ζωής τους διασχίζουν οι πολίτες το γεφυράκι που υπάρχει στην περιοχή το οποίο έχει σαπίσει από τη φθορά του χρόνου.

Και αν αναρωτιέστε τι μας τράβηξε την προσοχή, θα σας πούμε η σκόνη, η εγκατάλειψη, το ξερόχορτο και το σκουπίδι που είδαμε εκεί.

Όπου κοιτάξεις σκουπίδια

Στρίψαμε λοιπόν το πρώτο στενό πριν το Στάδιο και εκείνο που αρχικά συναντήσαμε ήταν μια μικρή όαση πρασίνου να έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης και εναπόθεσης σκουπιδιών.

Ένα εγκαταλελειμμένο όχημα και ολόγυρά του λάσπες και πάλι σκουπίδια - εικόνα πραγματικά θλιβερή για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή - συμπλήρωναν το σκηνικό λίγο πιο κάτω.

Από το όλο σκηνικό δε λείπει το μεγαλείο της λακκούβας αλλά και της παράγκας.

Προχωρώντας μείναμε έκπληκτοι από τα εγκαταλελειμμένα κτήρια σε διάφορα σημεία στην περιοχή, τα οποία παρατημένα στη φθορά του χρόνου είναι πια ετοιμόρροπα, με τους διάφορους ασυνείδητους πολίτες να έχουν μετατρέψει σε χωματερές τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό τους.

Την ίδια στιγμή το όλο θλιβερό τοπίο συμπληρώνουν διάσπαρτες λακκούβας και παράγκες. Και όλα αυτά μερικά μόλις μέτρα μακριά από την παραλία και τους λουόμενους που φιλοξενεί. Εικόνα τραγική που, αν και εδώ και χρόνια επικρατεί, κανείς δεν έχει σκεφτεί να αποκαταστήσει.

Δραματική εικόνα και η μικρή όαση πρασίνου που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο στάθμευσης.

Σάπια η γέφυρα

Το πιο άσχημο και δραματικό θέαμα αποτελεί το γεφυράκι που βρίσκεται εκεί, το οποίο "παλεύει" να παραμείνει στη θέση του και να μην καταρρεύσει, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του έχει διαβρωθεί. Γεφυράκι από το οποίο με κίνδυνο της ζωής τους περνούν καθημερινά δεκάδες ντόπιοι αλλά και ξένοι πολίτες και που κανείς δε θέλησε να ενδιαφερθεί για να αποτρέψει το μοιραίο που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να συμβεί.

Και αφού η περιοχή έχει αφεθεί στη μοίρα της, ο καθένας παρατάει εκεί ό,τι θέλει, μέχρι και παλιά αυτοκίνητα.

Σκουπίδια, ξερόχορτα και καλάμια βρίσκονται διάσπαρτα παντού, μια ανάσα από την παραλία.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια