default-image

ΗΠΑ: Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν

Οικονομία
ΗΠΑ: Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνστ.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση για τις συνέπειες που θα έχει μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία στην αμερικανική οικονομία, ο κ. Ερνστ σημείωσε ότι «ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία».

«Για αυτό και βλέπετε ότι εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τις δύο πλευρές για να επιλυθούν οι διαφορές Ελλάδας και πιστωτών χωρίς να υπάρξει αστάθεια τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια οικονομία» σημείωσε ο Ερνστ.

Παράλληλα, ανέφερε πως και «ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει το ζήτημα στη Σύνοδο του G7».

Ερωτηθείς για τον αν ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσκληθεί στο Λευκό Οίκο, ο κ.Ερνστ αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι τέτοιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News