Ειδήσεις

Μ. Συντυχάκης για την ιδιωτικοποίηση του "Ι. Δασκαλογιάννης"

Την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κρατικό Αερολιμένα "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων υπογράμμισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αεροδρόμιο από την ελλιπή χρηματοδότηση αποτελεί μεθοδευμένη δράση, με στόχο την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του και ζήτησε την άμεση κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και πρόσληψη προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκηςαναγνώρισε τα προβλήματα, όμως εμμέσως παραδέχτηκε ότι θα συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση, αφού όπως είπε η κυβέρνηση βρήκε πόρους δύο εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία ωστόσο  θα καλυφθούν οι ανάγκες όλων των αεροδρομίων της χώρας.  

Σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες προσλήψεις, είπε ότι η κυβέρνηση προχωράει το διαγωνισμό για την πρόσληψη 32 ελεγκτών ενώ αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα για όσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει, ενώ για τις εν εξελίξει προσπαθεί να διαμορφώσει ένα καλύτερο πλαίσιο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας ότι θα συνεχιστούν.

Ο Μ. Συντυχάκης στη δευτερολογία του τόνισε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης λέγοντας ότι είναι δεδομένη και υπενθύμισε τις προεκλογικές διακηρύξεις τόσο του Γ. Σταθάκη όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζαν ότι η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα είναι αρνητική εξέλιξη.

Σχόλια