Ειδήσεις

Συνέδριο από την Περιφέρεια και τη CPMR για τον τουρισμό

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου διεθνές συνέδριο με θέμα  "Βιώσιμος Τουρισμός ως Πυλώνας της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR)", την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Συνεδριακό Χώρο της ALDEMAR στη Χερσόνησο (Aldemar Knossos Royal Hotel) με ώρα έναρξης στις 08:45.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 12 Ιουνίου, θα συνεδριάσει στον ίδιο χώρο το Πολιτικό Γραφείο της CRPM με συμμετοχή δεκάδων Περιφερειακών Αρχών, Ευρωβουλευτών, ανώτερων στελεχών της Κομισιόν, από όλη την Ευρώπη.

Ο τουρισμός είναι μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες οικονομικές δραστηριότητες στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, όπου συμμετέχει το σύνολο των Ελληνικών περιφερειών, και μεταξύ των βασικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στο ΑΕΠ της περιοχής. Ο "Βιώσιμος Τουρισμός" αποτελεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου. Ο εν λόγω πυλώνας επικεντρώνεται στη δυναμική της ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, μέσω ποιοτικών και καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, υπηρεσιών, καθώς και αποτελεσματικών μηχανισμών διαχείρισης. Σκοπεύει, επίσης, στην άμβλυνση της εποχικότητας μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαφοροποιώντας την τουριστική προσφορά - θεματικές διαδρομές, στήριξη των ανταγωνιστικών και καινοτόμων τουριστικών ΜΜΕ - ενθαρρύνοντας τους επιχειρηματικούς συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters), και βελτιώνοντας τις ειδικές δεξιότητες μέσω της κατάρτισης.

Στόχος του Συνεδρίου να συγκεντρώσει τους φορείς του τουρισμού από όλη την EUSAIR ώστε να συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, και την αντιμετώπιση της εποχικότητας μέσω υπεύθυνων και βιώσιμων δράσεων.

Σχόλια