default-image

Κανένας περιοριστικός όρος στους δύο για την Παραλιακή

Κρήτη
Κανένας περιοριστικός όρος στους δύο για την Παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αποχώρησαν σήμερα το μεσημέρι από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, δύο ακόμη άτομα εις βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την περίφημη πλέον υπόθεση της νέας παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου προς τη Νέα Αλικαρνασσό.

Πρόκειται για τον πρώην περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα και τον πρώην δήμαρχο του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού, Βαγγέλη Σισαμάκη, οι οποίοι έκλεισαν τον κύκλο των καταθέσεων που ξεκίνησε την Τρίτη (9/6) με τους πρώτους δέκα που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις που παραχώρησαν στη «Ν.Κ.» οι δικηγόροι των κ.κ. Τσόκα και Σισαμάκη, προέταξαν ως συμπέρασμα από το γεγονός της μη επιβολής οποιουσδήποτε περιοριστικού όρου στους εντολείς τους, ότι οι τελευταίοι έπραξαν σύμφωνα με το νόμο και σε όφελος των πολιτών.

"Η παραλιακή έπρεπε να γίνει και έγινε"

«Η νέα παραλιακή λεωφόρος ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει και έγινε»μ ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των συνηγόρων του κ. Τσόκα, Αντώνης Γρηγοράκης.

«Το εν λόγω έργο ολοκληρώθηκε προς όφελος τόσο των κατοίκων του Ηρακλείου, όσο και αυτών της Νέας Αλικαρνασσού και αφορά σε μια περιοχή που μέχρι τότε αποτελούσε "πρότυπο ασχήμιας" για τους ντόπιους. Εγώ αυτό που έκανα από την πλευρά μου, ήταν να εξηγήσω ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας, αφενός την αναγκαιότητα του έργου, αφετέρου τη νομιμότητά του» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Γρηγοράκης.

Δηλώσεις στη «Ν.Κ.» έκανε και ο Χρίστος Μιχαλόπουλος, δικηγόρος του έτερου πολιτικού προσώπου που πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, του κ. Σισαμάκη.

«Αυτό που αποδεικνύει η εξέλιξη της χθεσινής διαδικασίας είναι ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον εντολέα μου, ο οποίος ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε σ' αυτό το σημείο ότι -όπως και σήμερα-, έτσι και την Τρίτη, η συντριπτική πλειονότητα των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση της παραλιακής, αποχώρησαν από τα δικαστήρια χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Συνολικά, από τους 12 που παρουσιάστηκαν στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μόνο σε δύο (τον έναν από τους εργολάβους και τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΟΛΗ) επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βαρύνονται - κατά περίπτωση - για «απάτη κατ' εξακολούθηση από κοινού, από την οποία το όφελος που πέτυχαν οι δράστες ή άλλοι, με αντίστοιχη προξενηθείσα ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (με την επιβαρυντική περίπτωση της ιδιαίτερα μεγάλης ελάττωσης δημόσιας περιουσίας κατά το νόμο 1608/50)», καθώς και για απιστία υπαλλήλου.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News