Ειδήσεις

"Καμπάνα" και Εφετείου στον 24χρονο για το αιματηρό συμβάν

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε σήμερα (10/6) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στον 24χρονο Βούλγαρο ο οποίος τον Απρίλιο του 2012 πρωτοστάτησε στο επεισόδιο που είχε προκαλέσει τον τραυματισμό δύο νεαρών ντόπιων στους Κουνάβους Ηρακλείου.

Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο - όπως και πρωτόδικα- για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απλής σωματικής βλάβης.

Ωστόσο, του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί κατά πολύ, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον είχε καταδικάσει πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2013, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 6 μηνών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Μουστάκα, ο 24χρονος υποστήριξε σήμερα στην απολογία του -όπως και στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο- ότι το περιστατικό σημειώθηκε αφού νωρίτερα οι δύο παθόντες είχαν χτυπήσει τον 26χρονο αδερφό του, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου είχε καθίσει και ο 26χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου του 2012 με αφορμή την παρατήρηση που έκαναν οι δύο νεαροί ντόπιοι στους αδελφούς, καθώς οι τελευταίοι φέρονταν να οδηγούσαν επικίνδυνα στους δρόμους του χωριού.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι μετανάστες αντέδρασαν βίαια κι επιτέθηκαν στους ντόπιους, ο μεν 24χρονος με γεωργική σκαλίδα, ο δε 26χρονος με στυλιάρι βαριοπούλας.

Από την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων (28 ετών σήμερα), ενώ ο φίλος του είχε γλιτώσει με κακώσεις στο πόδι και τα χέρια.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μετά το αιματηρό επεισόδιο, η κατάσταση στους Κουνάβους είχε ξεφύγει, καθώς ντόπιοι κάτοικοι του χωριού, εξαγριωμένοι από τον τραυματισμό των συγχωριανών τους, ξέσπασαν πυρπολώντας αυτοκίνητα Βούλγαρων μεταναστών που διέμεναν μόνιμα στο χωριό.

Ως αποτέλεσμα των αντιποίνων, τις ημέρες που ακολούθησαν, οι Βούλγαροι κάτοικοι των Κουνάβων εγκατέλειψαν το χωριό.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια