Ειδήσεις

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με το Σύλλογο Βοηθών Νοσηλευτών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και του Συλλόγου Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίου (ΣΥ.Ν.Δ.Ε.).

Στη συνάντηση τέθηκε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την εκπαιδευτική αναβάθμιση του κλάδου Δ.Ε. Νοσηλευτών, καθώς μέσα από την αναβάθμιση του τίτλου σπουδών τους θα προχωρήσει η κατοχύρωση των επαγγελματικών και εργασιακών καθηκόντων.

Επιπλέον, εξαιτίας του γεγονότος ότι γίνεται αυτή την περίοδο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά τις σπουδές της Νοσηλευτικής, ζητήθηκε από το ΣΥ.Ν.Δ.Ε. η ένταξη των ήδη εργαζομένων, απόφοιτων Δημοσίων Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τέλος, σύμφωνα με το νόμο 4024/2011 με τον οποίο εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, προβλεπόταν για τις νοσηλεύτριες κλάδου Δ.Ε. η αναγνώριση προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα έως 7 έτη. Επειδή στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί η διάταξη αυτή, ζητήθηκε από τον κ. Βαρδάκη η παρέμβαση για την εφαρμογή της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων, που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό ανθρωπίνου δυναμικού που απασχολείται στη δημόσια υγεία.

Σχόλια