default-image

"Δεν είναι αρκετές" οι ελληνικές προτάσεις

Οικονομία
"Δεν είναι αρκετές" οι ελληνικές προτάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κομισιόν συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε και επίσημα ότι η πρόταση που υπέβαλλε η Αθήνα για τη συμφωνία με τους δανειστές "δεν είναι αρκετή".

Συγκεκριμένα, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είχε ενημερώσει από το απόγευμα της Τρίτης τους Έλληνες υπουργούς στις Βρυξέλλες ότι η πρόταση που υπέβαλε η Αθήνα δεν είναι αρκετή. Εν τω μεταξύ, στις 14:30 ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σχοινάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Μοσκοβισί είπε στους εκπροσώπους της ελληνικής αντιπροσωπείας ότι «οι τελευταίες προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα - Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ».

«Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των θέσεων και να δημιουργηθούν συνθήκες για μια ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Για αυτό το τελικό σπρώξιμο η Κομισιόν είναι της άποψης ότι η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ελλάδας που θα πρέπει να ακολουθήσει τη συμφωνία που έγινε στη συνάντηση με τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης».

Κυβέρνηση: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση»

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση των υπουργών στις Βρυξέλλες και πως η σημερινή τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση των θεσμών απέναντι στις βελτιωμένες ελληνικές προτάσεις.

«Για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ωστόσο η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News