Ειδήσεις

Συνάντηση για το Ολοκληρωμένο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πρόταση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Καβουσίου, Γ. Ρεμεδιάκη, και του Α. Φουντουλάκη, εκδότη της εφημερίδας "Ανατολική Κρήτη", για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με αξιοποίηση των άδειων εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του ΚΤΕΟ Καβουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, συζήτησαν την πρόταση του κυρίου Ρεμεδιάκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι δράσεις της πολιτικής προστασίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Π.Ε. Λασιθίου, αφού στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών αλλά και των επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε να γίνει πρόταση εγκατάστασης στο ΚΤΕΟ Καβουσίου κέντρου εκπαίδευσης εθελοντών, καλλιεργώντας στους πολίτες το αίσθημα της εθελουσίας και συνειδητής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη που ήδη λειτουργεί αντίστοιχα κέντρα στην Αττική.

Τις επόμενες μέρες θα προετοιμαστεί το αίτημα αφού συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες υποδέχτηκαν την ιδέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, που συντόνιζε η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, συμμετείχε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας ο ταξίαρχος Ε. Πετάσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου Μ. Βασιλάκης, η διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Τσαγκαράκη, ο Γ. Στεφανάκης, υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Γ. Τζανοκωστάκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Α. Πανταζής, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γ. Γουλιδάκης και ο Ν. Νικολαΐδης από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου.

Σχόλια