default-image

"Άστραψαν και βρόντηξαν" οι Ιεραπετρίτες για το νοσοκομείο

Κρήτη
"Άστραψαν και βρόντηξαν" οι Ιεραπετρίτες για το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχώρησαν από τη ΔΥΠΕ οι Ιεραπετρίτες ανανεώνοντας το "ραντεβού" για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Θεοδώσης Καλαντζάκης, μετά από κατ' ιδίαν συνάντηση με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νίκο Ηγουμενίδη, δεσμεύτηκε με τη σειρά του πως τα ονόματα των παθολόγων που θα στελεχώσουν το νοσοκομείο θα δοθούν μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, και έτσι αποφασίστηκε η αποχώρηση όλων. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, εάν αυτό δε γίνει, τόσο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν νέα κατάληψη στη ΔΥΠΕ.

Νωρίτερα, η πρόταση του ΔΥΠΕάρχη προς τους κατοίκους της Ιεράπετρας που βρέθηκαν από το πρωί στα γραφεία της ΔΥΠΕ ήταν να δοθεί περιθώριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη, προκειμένου ο ίδιος να ανακοινώσει τα ονόματα δύο παθολόγων που θα στελεχώσουν το νοσοκομείο. Μετά και από την πρόταση αυτή, οι Ιεραπετρίτες προχώρησαν σε σύσκεψη για να αποφασίσουν εάν θα έκαναν κατάληψη ή όχι και στη συνέχεια πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν περιμένοντας μέχρι την επόμενη εβδομάδα για την υλοποίηση της δέσμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στα γραφεία της ΔΥΠΕ, στο Ηράκλειο, βρέθηκαν από το πρωί κάτοικοι, εργαζόμενοι, φορείς και επιχειρηματίες της Ιεράπετρας με σκοπό να διεκδικήσουν γιατρούς και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή κ. Νίκου Ηγουμενίδη και της υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κ. Άννας Τριχοπούλου με θέμα τα αιτήματα των πολιτών.

Οι Ιεραπετρίτες που ήρθαν στο Ηράκλειο δήλωναν πως αν δε δοθούν δεσμεύσεις ώστε να βρεθούν άμεσα γιατροί για την Παθολογική, το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό ο αγώνας τους δε θα σταματήσει. Μάλιστα, όπως υπογράμμιζαν σε όλους τους τόνους, δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν εάν δε βρισκόταν λύση.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, που έφτασαν στο Ηράκλειο με λεωφορεία αλλά και ιδιωτικά Ι.Χ., κατέφτασαν στα γραφεία της ΔΥΠΕ με συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς, όπως είπαν, δεν έχουν άλλη υπομονή και δεν μπορούν πλέον να περιμένουν, κάτι που, όπως δήλωσαν, κάνουν εδώ και πέντε χρόνια.

Πλήθος κόπσμου στο Συλλαλητήριο που προηγήθηκε

Απο τις 9 το πρωί πάνω απο 1.000 δημότες της Ιεράπετρας συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο που είχε οργανωθεί στην πλατεία Δημαρχείου με τα καταστήματα κλειστά και την πόλη να έχει νεκρώσει.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της περιοχής, για να ξεκινήσουν μετά τις 11 το πρωί τα λεωφορεία που είχαν μισθωθεί με τον κόσμο και τα ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται σε πομπή προς το Ηράκλειο.

Μαρία Μαυρομάτη, Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News