Ειδήσεις

Α. Καλύβης: "Τρίτο μνημόνιο δεν περνάει"

«Το αύριο της Ελλάδας προβληματίζει και τους ίδιους του θεσμούς καθώς τυχόν ατύχημα θα έχει συνέπειες και για τους ίδιους», δήλωσε στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη το μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Καλύβης, που απόψε θα βρίσκεται στο Ηράκλειο στα πλαίσια εκδήλωσης.

Διευκρίνισε πως τρίτο μνημόνιο δε θα γίνει δεκτό από κανένα στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μίλησε για νέα μέτρα και επώδυνα που είναι αναπόφευκτα σε μία συμφωνία με αυτή την οπτική που έχουν οι εταίροι για την ελληνική κυβέρνηση.

Ζήτησε ενότητα από τους πολίτες έναντι των πιέσεων δανειστών προκειμένου η κυβέρνηση να καταφέρει να εφαρμόσει μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς», όπως είπε, «αν η συμφωνία φωτογραφίζει πλήρη υποταγή, τότε δεν περνάει και παρότι η θέση του προσωπικά είναι ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από τον ευρωμονόδρομο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τέλος μνημονίων και όχι ρήξη με την ευρωζώνη, ο λαός θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο, αφού επί της ουσίας οι εταίροι μας ζητούν συνέχιση της 5ης αξιολόγησης και των μνημονίων και επιπλέον το ελληνικό κείμενο των 47 σελίδων με τις νέες προσθήκες περιέχει άδικα μέτρα λιτότητας όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιστοσελίδες Iskra & Rproject διοργανώνουν στις 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρήξη τώρα ή συμβιβασμός".

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αλέκος Καλύβης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ - Πάνος Κοσμάς, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Λαπατσιώρας, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια